Sabah

MOSKOVA’DA TÜRKIYE RÜZGÂRI

Moskova’da düzenlenen MITT fuarında Türkiye odak noktası oldu. Rusya’dan yüksek talep olduğunu belirten turizmcile­r, “2023’te 6.3 milyon Rus geldi. Bu yıl bunu aşabiliriz, Ruslar lider pazar olur” dedi

- Dilek Gh1Gg5

Rusya turizm endüstrisi­nin en büyük ve en önemli ticari fuarı kabul edilen 30. Uluslarara­sı Seyahat ve

Otelcilik Fuarı’nda (MITT) Türk rüzgarı esti. Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) organizasy­onuyla 300 metrekarel­ik alanda fuara katıldı.

Turizmcile­r, Rusya’dan talebin yüksek olduğunu, Rus turist sayısının sezonda yeniden Almanlar’ı geçebilece­ğini belirtiyor.

hLKE KATILDI

Seyahat ve ağırlama firmaları için etkili bir B2B etkinliği olarak tanınan MITT, her yıl Rusya ve dünyanın dört bir yanından turizm sektörü temsilcile­rini ağırlıyor. Bu yıl da fuara aralarında Tayland, Sri Lanka, Mısır, Çin, BAE, Etiyopya, Ürdün, Kırgızista­n, Özbekistan, Abhazya, Azerbaycan, Belarus’un da olduğu 29 ülke ve Rusya’nın 58 bölgesinde­n 790 firma katıldı. Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği de Kuzey Kıbrıs standında yerini aldı.

ILGI YOĞUN

Fuarın açılışında stantları gezen Türkiye’nin Rusya Büyükelçis­i Tanju Bilgiç, Rusya’nın Ukrayna savaşından dolayı dünyada sıkıntılar yaşadığını, buna rağmen fuara ilginin yoğun olduğunu belirterek, “Sonuç alıcı bağlantıla­rın yapılacağı­nı düşünüyoru­m” dedi.

Rusya’da Türkiye’ye ilişkin algının çok olumlu olduğunu belirten

Bilgiç, “Geçen yıl 6 milyon 300 bin Rus turist ülkemize geldi. Bu yıl yaptığımız hazırlıkla­rla bunu daha da yukarıya taşımayı hedefliyor­uz. Bu sayının yarısından fazlası Antalya’ya geliyor. İstanbul’a da 2 milyona yakın Rus turist geldi. Uçuşlara ilişkin çalışmalar­ımız devam ediyor. İstanbul Rusya’nın dışa açılan kapılarınd­an birisi. En azından transit gelen yolculara İstanbul’u tanıtıp, gezdirmeyi hedefliyor­uz” diye konuştu.

TURIZM YILI

TÜROB Genel Sekreteri İsmail Taşdemir, Rusya’nın Almanya ile birlikte Türkiye’nin ana pazarı olduğunu belirterek, “Geçen yılki rakamların üzerinde kapatabili­riz” dedi. Yaptırımla­rdan dolayı Rus turistleri­n hiç gitmedikle­ri ülkelere gittiğini ya da iç turizmi hareketlen­dirdiğini anlatan Taşdemir, “Antalya’nın Ruslar’ın ana destinasyo­nu olması güzel ama Rusya’dan İstanbul’a Kapadokya’ya gelen Rus turist sayısını da artırmamız gerekiyor” değerlendi­rmesini yaptı.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise fuara bu yıl oldukça yoğun bir talep olduğunu belirterek, “Türkiye destinasyo­nlarda ilk sırada. Kasımda ilk defa Ruslardan erken rezervasyo­n aldık. Bu yıl artıda geçer. Almanlar’ın Rusya’nın önüne geçtiğini bakanımız ITB Fuarı’nda açıkladı.

Ancak ben Ruslar’ın yerlerini kaptırmaya­caklarını düşünüyoru­m. Bu yıl turizm yılı olacak” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye