Sabah

İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya

- G9hR mahmut.ovur@sabah.com.tr

Yerel seçimlerin son gününde yiz. “Hangi ilde yerel seçim havası var?” derseniz hiç tereddütsü­z İzmir derim. İzmir’de ilginç, coşkulu ve biraz da değişik bir seçim havası var.

Ağrılıları­n ve işadamı Mehmet Tekinalp’in Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’ı konuk edecekleri ifta ra katılmadan önce şehri dolaşıyoru­m. Belki İstanbul ve Ankara’daki CHP adayları kadar devasa afişler yok ama yer gök aday fotoğrafla­rı ve vaatlerin yer aldığı reklam panolarıyl­a dolu.

Gittiğimiz her yerde, yürüdüğü müz her caddede kiminle karşılaşsa­k ya biz seçimi soruyoruz ya da onlar sözü seçime getiriyor. Başta da söyle dim, İzmir’de belki de ilk kez bambaş ka bir seçim havası var. Bir kere, müt hiş bir Hamza Dağ rüzgârı esiyor. Bunda Dağ’ın “hizmet” eksenli güçlü seçim kampanyası kadar, CHP için de yaşanan siyasi kargaşanın da etki si var. CHP’nin aday belirleme yönte mi, Kılıçdaroğ­lu’na yakın isimlerin topyekûn silinmesi sadece partililer­i değil oy veren sosyolojiy­i de etkilemiş. Bir anlamda CHP’li seçmen, her seçim sonrasında yaşadığı hayal kırıklığın­ın bir tık düşüğünü yaşıyor.

Bu düşük düzeyli hayal kırıklığı seç mende bir başka “aydınlanma­ya” da yol açmış... Yine ilk kez her seçim öncesi İzmirliler­in verdiği, “Hizmet istemiyoru­z” manasına gelen tepkiler yok artık. Onun yerini bu kez, “Artık yeter hizmet istiyoruz” talebi almış gibi... Birçok insan ya karar verdiği ni ya da bu doğrultuda karar verebile ceğini söylüyor. Bu yeni bir durum... Aydınlanan seçmen, sandığa gidince, “siyaseti mi hizmeti mi” tercih ede cek onu da sandıklar açıldığınd­a göre ceğiz.

Bu izlenimler­le iftarın yapılaca ğı Balçova’ya doğru hareket ediyoruz. Gözüm yine şehri süsleyen afişlerde. Bırakın favori adayları veya partileri, meclis üyelerinin bile afişleri var. Ama ilginçtir, DEM Parti’yi ve başkan adayı Akın Birdal’ı şehrin birçok merke zinde görmedim. Sanki İzmir’de DEM Parti ve aday yok gibi. Ortada bir siya set mühendisli­ği mi var yoksa onlar da seçmene “terlik” muamelesi mi çeki yorlar belli değil.

Buna rağmen İzmir’de samimi ve sahici bir seçim havası sürüyor. Şehirdeki seçim havası iftarın yapıla cağı salona da yansımış ki her masada seçim konuşuluyo­r. Ayaküstü de olsa Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ’ın masasına uğruyorum. Biraz sohbet etmekte bile zorlanıyor­um; çünkü etra fı hemen sarılıyor. Masada Dağ’ı yal nız bırakmayan AK Parti milletve killeri Şebnem Bursalı, Mehmet Ali Çelebi ve MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğ­lu ile selamlaştı­ktan sonra ayrılıyoru­m. Bu ekibe sonradan yine AK Parti milletve kili ve aynı zamanda Konak Belediye Başkanı adayı olan Ceyda Bölünmez Çankırı da katılıyor. Ceyda Hanım da bu seçimde yoğun ilgi gören aktörler den. Konak’ta sürpriz yapacağınd­an bile söz ediliyor.

Son sözü “Hayallerim var” diyen Hamza Dağ’a bırakalım:

“Bizim bu şehre dair rüyaları mız var, hayallerim­iz var, hedef lerimiz var. Derdi olmayanlar bizi anlayamaz. Çünkü dert insanı yollara düşürür. İşte biz bu dert le milletimiz­in zor anında nasıl yanında olduysak 31 Mart seçim lerinden sonra da aynı anlayış la yanında olacağız. Eşsiz İzmir’i hep birlikte inşa edeceğiz, hep birlikte yöneteceği­z. Her karde şimizin gurur duyacağı bir İzmir için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışacağı­z. İnşallah 1 Nisan’dan sonra İzmir’de öyle bir rüzgâr estireceks­iniz ki, İzmir’imizin her bir hanesi ferah layacak, huzurla dolacak, mutlu olacak.”

Tel: 0212 354 35 24 SMS: MOV yaz 4122’ye gönder.

MH: 444 88 81 facebook.com/mahmutovur

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye