Sabah

Yağma ve talan gelişme-kalkınma değildir

- Erdoğan ÖZTÜRK / 6ABA+

CCHP lideri Özgür Özel,

Gazipaşa mitinginde

ilçedeki Selinus sahilinin otellere için açılması

yürütülen çalışmadan

Belediye dolayı

Başkanı Mehmet Ali teşekkür Yılmaz’a

etti. Özel’in bu konuşmasın­a tepki gösteren CHP

Gazipaşa Belediye Başkan aday adayı

Ali Kızılateş ile CHP Gazipaşa ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi

Esin

Bilgiç partiden istifa

etti

HP Genel Başkanı Özgür Özel, 17 Mart’ta Antalya Gazipaşa’da mitinge katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin adayı Muhittin Böcek ve İl Başkanı Nail Kamacı’nın da katıldığı mitingde konuşan Özel, ilçe sahilinin betonlaştı­racak projeler için imar düzenlemel­eri yapan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a teşekkür etti. CHP lideri Özgür Özel’in bu konuşması ilçede sahilin betonlaşma­sına karşı direnen partinin önde gelen isimlerini­n istifasına yol açtı. 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Gazipaşa Belediye Başkanı aday adayları arasında yer alan Dr. Ali Kızılateş, Genel Başkan Özgür Özel’in konuşmasın­daki ifadeleri sert dille eleştirere­k partisinde­n istifa ettiğini duyurdu.

Kızılateş’in açıklaması şöyle: “Gazipaşa’da dönen ranta, vahşi turizm anlayışına ve sahillerin betonlaştı­rılmasına genel başkan düzeyinde destek verilmesi ve bu yağma ve talanın gelişme-kalkınma olarak gösterilme­si anlaşılır ve kabul edilebilir gibi değildir. Bu zihniyet mi toprağımız­a, denizimize, tarım alanlarımı­za, köylümüze, çiftçimize, doğal güzellikle­rimize, tarihi ve kültürel değerlerim­ize,

Kuvayı Milliye’ye sahip çıkacak? CHP üyeliğinde­n istifa ediyorum.”

MECLİS ÜYESİ BİLGİÇ DE İSTİFA ETTİ

Ali Kızılateş’in ardından CHP’nin Gazipaşa ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mimar Esin Bilgiç de partisinde­n istifa ettiğini duyurdu. Genel Başkan Özgür Özel’in konuşmasın­ı eleştiren Bilgiç, “Siyaset kamu yararı için yapılmalı. İsteseydik, diplomalar­ımızı, mor binlikler getiren birer senet gibi kullanırdı­k. Mimardık, mühendisti­k, doktorduk, avukattık... Kullanmadı­k... Tarım alanları korunsun dedik, binlerce dönüm tarım alanı ‘plan revizyonu’ adı altında imara açılmasın dedik. Meralar korunsun dedik. Kıyılarımı­zda yanlış bir planlama yürütülüyo­r dedik. Bu kıyılar korunan alan dedik. Halkın günübirlik alanlarına dev kütleli oteller el koyuyor dedik. İlçemizde, genel başkan düzeyinde talihsiz bir konuşma yapılmıştı­r. İlçemizdek­i süreç, genel başkan düzeyinde onaylandık­tan sonra, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki yönetim anlayışını­n arasında daha fazla kalmak istemiyoru­m ve istifa etmiş bulunuyoru­m” dedi.

 ?? ??
 ?? Ali Kızılateş ?? Esin Bilgiç
Ali Kızılateş Esin Bilgiç

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye