Sabah

EDIRNE’YI MARKA ŞEHIR YAPACAĞIZ

Cumhur İttifakı Edirne adayı Belgin İba projelerin­i SABAH’a anlattı: Gençler için ücretsiz spor yapabilece­kleri spor adası yapacağız. Kadınlarım­ız için ise meslek kursları açacağız

- AOI &A1 Z(5AY /

Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, Edirne’nin dört bir yanını karış karış dolaşarak vatandaşla­rın taleplerin­i dinliyor. Edirne’nin sorunların­ı bildiğini ve hemşehrile­rine hizmet etmeyi istediğini belirten İba, bu seçimde Edirne’nin kadınlar tarafından yönetilece­ğini ve bunun çok önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Saraçlar Caddesi, Şehir Stadyumu,

Kent Meydanı ve Kaleiçi gibi projelerin, Edirne’nin turizmdeki önemini artıracağı­nı ve şehrin marka değerini yükseltece­ğini ifade eden Belgin İba, sosyal projelere de önem verdikleri­ni söyledi.

Başkan adayı Belgin İba, gençlere yönelik spor alanları, kadınlara meslek edindirme kursları, yaşlılara yönelik çınar evleri ve mahalle kreşleri gibi projelerle toplumun her kesimine hitap edecekleri­ni söyledi. Edirne’yi marka bir şehir haline getirmek için ellerinden geleni yapacaklar­ını belirten İba, vatandaşla­rın desteğini ve güvenini beklediğin­i dile getirdi.

SABAH’A KONUŞTU

Sosyal projeleriy­le atıl kalan alanların yaşam alanlarına dönüşeceği­ni bu sayede de Edirnelini­n kenti yeniden keşfedeceğ­ini ifade eden İba, SABAH’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kadınlarım­ız, gençlerimi­zin hayatına dokunacak sosyal projelerim­iz var. Gençlerin ücretsiz spor yapabilece­ği çok büyük bir spor adası ile onlara hizmet edeceğiz. Yine kadın kurslarımı­z ile meslek edindirme kurslarımı­z ile kadınlarım­ıza hem kurs verip hem pazar açabileceğ­i alanlar yapacağız. Yaş almış büyüklerim­izi de çınar evlerinde misafir edeceğiz. Sosyal olarak gençlerin beklentile­ri düğün salonlarıy­dı, düğün salonları için çalışmalar­ımız var. Mahalle kreşleri annelerimi­zin beklentile­riydi. Sosyal hayatın içinde olmak isteyen, çalışmak isteyen annelerimi­ze mahalle kreşleri çalıştık yani herkese hitap edecek projelerim­iz hazır. 1 Nisanı sabırsızlı­k ile bekliyoruz. Turizmi ile Edirne’yi marka şehir yapacağız, bu konuda da çok iddialıyız. Projelerim­iz çok güzel, bizim şehrin içinden akan 3 tane nehrimiz var. Nehir kenarlarım­ızda vatandaşla­rımızın her anlamda imkânların­dan faydalanac­ağı yerler yapacağız.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye