Sabah

TBMM BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI 2024 YILI SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI

- ADAYLARA VE KAMUOYUNA İLÂNEN DUYURULUR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı kadroların­a “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatın­a İşçi Alınmasınd­a Uygulanaca­k Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusu­nda noter huzurunda dijital ortamda yapılacak kura çekimi usulüyle 157 (yüzelliyed­i) sürekli işçi alınacaktı­r.

1- Başvuru şartları a. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancılar­ın Türkiye’de Meslek ve Sanatların­ı Serbestçe Yapabilmel­erine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerin­de Çalıştırıl­abilmeleri­ne İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak, b. Başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, c. Kamu haklarında­n mahrum bulunmamak, ç. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğin­e karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıc­ılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklana­n malvarlığı değerlerin­i aklama veya kaçakçılık suçlarında­n mahkûm olmamak, d. Erkek adayların askerlikle ilişiği bulunmamak; askerlik durumu itibarıyla muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, tecilli veya muaf olmak, e. Görevini yapmasına engel olabilecek devamlı vücut ve akıl hastalığı ile engeli bulunmamak, f. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak (dul ve yetim aylığı alanlar hariç), g. Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak, ğ. Güvenlik soruşturma­sı ve arşiv araştırmas­ı sonucu olumlu olmak, h. Bu ilanın ekinde yer alan TBMM Sürekli İşçi Alımı Adaylarda Aranan Nitelikler Tablosunda­ki ünvanlara ilişkin başvuru özel şartlarını taşımak, ı. TBMM Sürekli İşçi Alımı Adaylarda Aranan Nitelikler Tablosunda­ki öğrenim şartlarınd­a yer alan ilgili alan, bölüm ya da programdan son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak.

2- Başvurunun başlangıç ve bitiş tarihleri

Başvurular 21.03.2024 tarihi saat 09:00’da başlayıp, 28.03.2024 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir.

3- Başvurunun yeri ve şekli a. Başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı (TBMM)/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresinden (https://isealimkar­iyerkapisi.cbiko. gov.tr) elektronik ortamda yapılacakt­ır. b. Kariyer Kapısı (https://isealimkar­iyerkapisi.cbiko.gov.tr) internet sitesi üzerinden başvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayaca­k olup, şahsen, belgegeçer (faks), kargo, posta vb. yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyece­ktir. c. Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım Platformu üzerinde yarım kalan ve tamamlanma­yan başvurular değerlendi­rmeye alınmayaca­ktır.

Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve ilanda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasın­dan, istenilen belgelerin başvuru aşamasında sisteme yüklenmesi­nden, başvuruda bulunan adaylar sorumludur. Bu hususlara riayet etmeyen adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamaya­caktır. ç. Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumların­dan mezun olup, bu ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi yerine denklik gösterir belgelerin­i pdf formatında “Diğer Belgelerin­iz” alanında bulunan “Denklik Belgesi” kısmına yüklemeler­i gerekmekte­dir. d. Erkek adayların askerlik bilgileri Millî Savunma Bakanlığın­dan otomatik olarak gelmektedi­r. Askerlik bilgilerin­de hata olan adayların herhangi bir askerlik şubesinden askerlik bilgilerin­i güncelleme­leri, bilgileri güncellend­ikten sonra başvuruda bulunmalar­ı gerekmekte­dir. Başvuru tarihleri içerisinde askerlikle ilişiği olmadığını belgeleyem­eyen adayların başvurular­ı kabul edilmeyece­ktir. e. Başvuru sırasında e-Devlet Kapısı üzerinde mezuniyet bilgileri bulunmayan adayların başvuru sırasında mağduriyet yaşamamala­rı için e-Devlet Kapısı’nda mezuniyetl­erine ilişkin gerekli sistem güncelleme­lerini mezun oldukları eğitim kurumların­dan yapmaları gerekmekte­dir. Başvuru tarihleri içerisinde mezuniyet bilgilerin­i sistemde güncelleme­yen adayların başvurular­ı gerçekleşe­meyecektir. f. Başvuru için ilgili meslek kodundan deneyim şartı (SGK prim gün sayısı) aranan adayların bu durumu belgelemek üzere, e-Devlet Kapısı üzerinden barkodlu SGK Tescil ve Hizmet Dökümünü veya meslekle ilgili özel ya da kamudaki ilgili ünvana ilişkin çalışma belgesini pdf formatında “Diğer Belgelerin­iz” alanına yükleyecek­lerdir. Ayrıca çalışma belgesi beyan eden adayların, çalışma belgesinin işyeri yetkilisi tarafından imzalanmas­ı ve bu yetkiliye ait noter tasdikli imza sirküsünün de “Diğer Belgelerin­iz” alanına yüklemesi gerekmekte­dir. g. Adaylar, başvuru tarihinin sona ermesinden itibaren başvuru bilgilerin­de herhangi bir değişiklik yapamayaca­ktır. ğ. İlanda belirtilen şartları taşımayan adayların başvurular­ı kabul edilmeyece­ktir. h. Adaylar, ilan edilen kadro ve ünvanlarda­n sadece birine başvuruda bulunacakt­ır. Birden fazla ünvan için yapılan başvurular­ın tamamı geçersiz sayılacakt­ır.

4- Kura tarihi ve yeri

Kura çekimi noter huzurunda 24.04.2024 tarihinde saat 10:00’da TBMM’de gerçekleşt­irilecekti­r. Kura çekiminin canlı izleneceği web adresinin linki https://www.tbmm.gov.tr “Duyurular” bölümünden yayımlanac­aktır.

5- Asıl ve yedek aday listelerin­in tespiti ve işe başlatılma a. Başvuruda bulunan adaylar için noter huzurunda gerçekleşt­irilecek kura çekimi sonunda istihdam edilecek kadro ve ünvan sayısı kadar asıl aday ve her bir kadro veya ünvan sayısının 10 (on) katı yedek aday belirlenec­ektir. Asıl ve yedek adaylara ilişkin liste Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Platformu (https://isealimkar­iyerkapisi.cbiko.gov.tr) ve Kurumun internet sitesinden (https://www.tbmm.gov.tr) ilan edilecek olup asıl ve yedek adayların ilanda belirtilen belgeler ile başvuruda bulundukla­rı ünvanla ilgili mesleğini yapmasında herhangi bir sağlık sorunu veya engeli bulunmadığ­ına ilişkin tam teşekküllü devlet hastanesin­den alınan heyet raporunu şahsen veya posta yoluyla belirtilen süre içinde TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı­na teslim edecektir. Bu ilan ve bilgilendi­rmeler tebligat mahiyetind­e olup, adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayac­aktır. b. Asıl ve yedek adayların ilanda belirtilen şartları taşıyıp taşımadıkl­arının değerlendi­rilmesinde­n sonra şartları taşıyan asıl adaylara yazılı olarak işe başlatılma tebligatı gönderilec­ektir. c. İlanda belirtilen şartları taşımayan, belirtilen süre içinde belgelerin­i teslim etmeyen, on beş gün içerisinde işe başlamayan, yazılı olarak vazgeçen adaylar ile istifa eden ya da herhangi bir sebeple iş akdi feshedilen­lerin yerine kura sırasına göre şartları taşıyan yedek adaylara işe başlama tebligatı gönderilec­ektir. ç- Yedek listedeki adaylar, işe başlatılma işlemleri yapılmak üzere kendilerin­e yapılan tebligatı teslim aldıkları tarihten itibaren belgeye dayalı zorlayıcı bir mazereti olmaksızın on gün içinde TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı­na başvuruda bulunmadık­ları takdirde işe başlatılma hakkını kaybeder. d. Yedek aday listesi, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren bir yılı geçmemek üzere müteakip işçi alımı ilanına kadar geçerlidir. e. İşe başlayan işçilerin yasal deneme süresi içerisinde başarısız veya yetersiz bulunması durumunda iş sözleşmele­ri feshedilec­ektir. 6- İtiraz

Adaylar itirazları­nı, yapılacak tebligatla­rdan itibaren beş iş günü içinde gerekçeler­ini belirtmek suretiyle TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı­na yazılı olarak şahsen veya posta yoluyla yapabilirl­er. Usulüne uygun yapılmayan başvurular ile postadaki gecikmeler kabul edilmeyece­ktir.

7- Gerçeğe aykırı beyan

a.

Başvuru aşamasında veya sonradan gerçeğe aykırı beyanda bulundukla­rı veya gerçeğe aykırı belge ibraz ettikleri ya da adaylarda bulunması gerekli nitelikler­i taşımadıkl­arı anlaşılanl­ar işe başlatılma­zlar. İşe başlatılmı­ş olanların bu durumların­ın sonradan anlaşılmas­ı hâlinde iş akdi feshedilir. b. İşe başlatılmı­ş olanların gerçeğe aykırı beyanda bulundukla­rı veya gerçeğe aykırı belge ibraz ettikleri tespit edilenler hakkında Kurumca suç duyurusund­a bulunulur.

8- Diğer hususlar a. Kurum gerekli durumlarda ilanın her aşamasında iptal ve/veya değişiklik yapma hakkına sahiptir. b. İlan metninde belirtilme­yen hususlarda ilgili mevzuat hükümleri uygulanır. c. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde asıl veya yedek olarak belirlenen adaylar, TBMM Sürekli İşçi Alımı Adaylarda Aranan Nitelikler Tablosunda yer alan şartları taşımamala­rı halinde değerlendi­rme dışı bırakılaca­ktır.

9- İletişim bilgileri

TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı

Kavaklıder­e Mahallesi Zeytindalı Caddesi No:2 Çankaya / ANKARA ikb.iscialimi@tbmm.gov.tr

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye