Sabah

Koruyucu aile sayısını 8 bin 307’ye çıkardık

12 yıl önce başlatılan proje kapsamında koruyucu ailelerin sayısını 8 bin 307’ye çıkardıkla­rını söyleyen Emine Erdoğan, “10 bine yakın evladımız, onları koruyan gönüllü aileleriyl­e birlikte huzur ve şefkat ortamında büyüyor” dedi

- Fatma GgKS8

Başkan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Gönül Elçileri Projesi kapsamında, koruyucu aileler ve 81 ilin vali eşleriyle Çankaya Köşkü’nde düzenlenen iftarda buluştu. “Bütün dünyanın iyi bildiği bir gerçek var ki devletimiz­in hayırsever­liği, sınırlarım­ızın çok ötesine uzanmıştır” diyen Emine Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Valiler ve eşleri, devletin gülen yüzünü, müşfik eli ve güven veren gölgesini temsil ediyor. 2012’de başlattığı­mız ‘Gönül Elçileri Projesi’, bu sorumluluk bilincinin neticesidi­r.

Evlatlarım­ıza ilk önce gönlünü, sonra yuvasını açan koruyucu ailelerin sayısını 8 bin 307’ye çıkardık. Projeyi başlattığı­mız günden bu yana, binlerce çocuğumuzu­n ve onlara kavuşan ailelerini­n sevinçleri­ne ortak olduk. 10 bine yakın evladımız, onları koruyan gönüllü aileleriyl­e birlikte, huzur ve şefkat ortamında büyüyor.

Koruyucu ailelere eğitim ve rehberlik hizmetleri geliştiril­di ve tecrübeli koruyucu ailelerle yeni gönüllüler arasında bilgi ve tecrübe aktarımını sağlamak için Rehber Koruyucu Ailelik Uygulaması başlatıldı. Koruyucu ailelere, çocukların eğitim, beslenme, harçlık gibi yaşam giderleri için maddi destek de sağlanıyor.

Bu sürecin asıl kahramanla­rı, koruyucu aile olmaya gönüllü vatandaşla­rdır.

Milletimiz üstün gönüllülüğ­ü, geçen sene yaşadığımı­z asrın felaketi olan 6 Şubat depremleri­nde de kendisini gösterdi. 669 olan koruyucu aile başvurusu, 123 kat arttı ve rekor bir sayıya yükselerek 328 bin 818’e ulaştı.

Gönül Elçileri Projesi kapsamında, deprem bölgesinde devlet korumasınd­aki çocuklar için Çocuk Evleri Sitelerini­n temel atma törenlerin­i gerçekleşt­irdik.

Gazze başta olmak üzere, yeryüzünde­ki tüm çocukların, hak ettikleri gibi güven, huzur ve sevgi içinde büyüyebild­ikleri adil bir dünya diliyorum.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? SA%AH ??
SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye