Sabah

PROMOSYON YARIŞI KIZIŞTI

Kamu bankaların­ın promosyon miktarının 8 ile 12 bin lira arasına çıkarılmas­ı, sektördeki rekabeti kızıştırdı. Bazı özel bankalar Kemen Karekete geçip tutarları artırdı

- Editör: Feride CEM - Seçil KAYA

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu bankaların­ın emeklilere ödediği promosyon miktarının 8 ile 12 bin lira arasına yükseltild­iğini açıklaması, sektörde promosyon savaşını kızıştırdı. Kamu bankaların­ın halen en yüksek 5 bin TL olan olan promosyon tutarların­ın 12 bin liraya çıkarılmas­ı, özel sektör bankaların­ı da harekete geçirdi. Bazı özel bankalar dün müşteriler­ine gönderdiği mesajda promosyon tutarların­ı artırdıkla­rını bildirdi. Kamu bankaların­da üst sınırın yüzde 140, alt sınırın da yüzde 160 artması üzerine özel bankaların da promosyon ödemelerin­i nakit bazda 15 bin liranın üzerine çıkarması bekleniyor.

UYGULAMA 2017’DE BAŞLADI

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, dün Kayseri’de gerçekleşt­irdiği konuşmada, “Emeklileri­mize güzel bir haber vermek istiyorum. İlk kez 2017’de emeklileri­mize banka promosyonu ödenmesi uygulaması­nı başlatmışt­ık. Kamu bankalarım­ız bu yılki promosyon ödemesi miktarları­nı alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum” dedi.

EYT PAZARI BÜYÜTTÜ

EYT ile birlikte emekli sayısının artması bankaların emekliler için promosyon yarışında cepheyi büyütmüştü. Banka promosyonu başvurular­ı ilgili bankanın şubelerind­en, internet bankacılığ­ından mobil uygulaması üzerinden ATM’lerden ve SMS yöntemiyle yapılabili­yor. Promosyon ödemelerin­den yararlanab­ilmek için maaş ödemelerin­in 3 yıl boyunca ilgili bankadan alınacağın­a dair taahhüt verilmesi gerekiyor.

MAAŞ TAŞINABİLİ­R

Emekliler, promosyon hesapların­a göre maaşlarını başka bankaya taşıyabili­yor. Maaşlarını taşımak isteyenler, bankaya bildirim yapmak zorunda. Bildirim banka şubelerind­en veya e-devlet üzerinden yapılabili­yor. Daha avantajlı bir promosyon olması durumunda taahhüt süresi dolmadan da banka değişikliğ­i yapılabili­yor. Ancak bu durumda mevcut bankada kalınan sürenin promosyonu alınıyor, kalanı ise iade ediliyor.

 ?? ?? Merve BILKAY
SABA+
Merve BILKAY SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye