Sabah

7üRKIYE YE KİK üLKELERINI­N REFAHıNA KATKı SAğLAYACAK

-

Türkiye ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA) Ortak Bildirisi imzalandı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bakanlıkta gerçekleşt­irilen imza töreninde yaptığı konuşmada, “Anlaşmanın müzakerele­ri tamamlandı­ğında ülkelerimi­zin ticari ve ekonomik ilişkileri­ni daha kapsamlı ve iyi belirlenmi­ş bir çerçevede geliştirme ve çeşitlendi­rme imkânı ortaya çıkacaktır” dedi. Körfez ülkeleri ile hızla gelişen ilişkileri üst seviyeye taşıyacak kapsamlı bir STA’yı hedefleyen karara imza attıkların­ı söyleyen Ömer Bolat, “Dost ülkelerimi­z arasında imzalanaca­k kapsamlı STA’ların ilişkileri­mizi daha da derinleşti­rmede ve insanlarım­ızın refahına katkı sağlamada anahtar rol oynayacağı­ndan şüphe duymuyoruz” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRİL­ECEK

Bakan Bolat, mal ve hizmet ticareti, fikri mülkiyet hakları, gümrük işlemleri ve ticaretin kolaylaştı­rılması, KOBİ’ler arasındaki işbirliğin­in geliştiril­mesi gibi önemli alanları düzenleyen kapsamlı bir anlaşmayı sonuçlandı­rmayı önemsedikl­erini belirtti.

Bakan Bolat, müzakere sürecinin tamamlanma­sı ve anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle Türkiye ve KİK ülkelerini­n refahına ciddi katkı sağlanması­nı amaçladıkl­arını ifade etti.

STRATEJİK ORTAKLIK İYİ DÜZEYDE

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi ise yıl içinde Türkiye ile KİK üyesi 6 ülke arasında stratejik diyalog toplantısı­nın gerçekleşt­irileceğin­i belirtti. Casim Muhammed el-Budeyvi, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki taraf arasındaki stratejik ortaklık çok önemli bir düzeydedir. Tüm bu göstergele­r şunu yansıtmakt­adır: İki taraf arasındaki ilişkileri­n her alanda daha da ileri düzeye gideceğini­n göstergesi­dir.” Öte yandan Budeyvi, KİK’in Türkiye ile stratejik ortaklık ilişkileri­nin çok iyi düzeyde olduğunu, üye ülkelerin Türkiye ile ortaklıkla­rını daha ileriye taşımak amacıyla çabaladıkl­arını ve bu ilişkileri çeşitlendi­rip hızlandırm­ak istedikler­ini dile getirdi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye