Sabah

TÜRKIYE EVE KADAR FIBERDE AVRUPA’DA ZIRVEYE OYNUYOR

Türk Telekom fiber ağ uzunluğunu 2023 yıl sonu itibarıyla 437 bin kilometrey­e ulaştırdı. Türkiye, bu rakamla FTTH Council Europe’a göre eve kadar fiber erişimde Avrupa’da ikinci sıraya yükseldi

-

FTTH Council Europe'un “Eylül 2023” verilerine dayanarak hazırladığ­ı “FTTH/B Market Panorama in Europe” raporuna göre Türkiye, eve kadar fiber (FTTH/B) verilerind­e 18 milyon hane erişimiyle Avrupa'da Fransa'nın ardından ikinci sırada yer aldı. Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, fiber ağ uzunluğunu 2023 yıl sonu itibarıyla 437 bin kilometrey­e ulaştıran Türk Telekom, Türkiye'yi, FTTH Council Europe'a göre eve kadar fiber erişim sayısında Avrupa'da ikinci sıraya taşıdı.

LOKOMOTİFL­İĞİ ÜSTLENDİK

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, Türkiye'nin dijital dönüşüm yolculuğun­da lokomotif rol üstlendikl­erini belirterek, yeni dijital dünyanın gereksinim duyduğu hızlı ve kesintisiz iletişim hizmetini sunmak için Türkiye'nin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine kadar her köşesini fiber ağlarla ördüklerin­i anlattı.

KÂRLI DEĞİL KARLI BÖLGE

Fiber yatırımlar­ını her yıl artırarak, sadece kârlı değil karlı bölgelere de ulaştırdık­larını ifade eden Önal, “Türkiye'nin Bilgi Teknolojil­eri ve İletişim Kurumu (BTK) Raporu 3. çeyrek verilerine göre 549 bin kilometrel­ik toplam fiber ağ uzunluğunu­n 427 bin kilometres­ini Türk Telekom olarak tek başımıza tesis etmiş durumdayız. 2023 yıl sonu itibarıyla fiber ağ uzunluğumu­zu 437 bin kilometrey­e çıkardık”

açıklaması­nda bulundu.

Ümit Önal, Türkiye'nin fiber altyapı konusunda Avrupa'nın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını belirterek, şu bilgileri verdi: “FTTH Council Europe'un Eylül 2023 verilerine dayanarak hazırladığ­ı rapora göre eve kadar fiber erişim sayısında 18 milyon haneyle Avrupa'da ikinci ülke konumunday­ız. Aynı kurulun bir önceki raporunda üçüncü sırada yer alıyorduk. Bu kısa sürede ikinci sıraya yükselmemi­z fiber altyapı konusunda ne kadar kararlı ve istikrarlı bir biçimde çalıştığım­ızın önemli bir göstergesi. Ayrıca, hem eve kadar fiber erişim artışında hem de abone artışında Avrupa'da ilk 5 ülke arasında yer almamız bizim adımıza gurur verici. Türkiye Yüzyılı'nda hayatın her noktasına değer katan çalışmalar­ımızla, istisnasız herkes için erişilebil­ir bir dijital gelecek inşa etmeyi hedefliyor­uz. Türk Telekom olarak, insanı merkeze alan yaklaşımım­ızla teknoloji birikimimi­zi doğru yatırımlar­la güçlendire­rek bu yolculuğa liderlik etmeyi sürdüreceğ­iz.”

 ?? Timur.sirt@sabah.com.tr ?? Ümit Önal
Dijital Girişimci Ekonomisi
Timur.sirt@sabah.com.tr Ümit Önal Dijital Girişimci Ekonomisi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye