Sabah

FETÖ’NÜN SIYASET YAPILANMAS­I AKTIF

F(7g’cü siyaset bilimi uzmanların­dan örgütün siyasette izleyeceği yol haritası oluşturuld­u. Bu siyasi doktrine son şekli veren elebaşı Fetullah Gülen’in talimatlar­ına göre devletin her kurumuna sinsice sızan örgüt, sağ, sol, komünist ayrımı yapmadı. Part

-

SABAH, FETÖ’nün Türkiye’deki Siyaset Mahrem Yapılanmas­ı’nı açıklıyor. İstihbarat birimlerin­ce yapılan analiz ve uzun soluklu çalışmalar­a göre, örgüt siyaseti dizayn etmek için 2013 yılında 69 mahrem sorumlunun görevlendi­rildiği Siyaset Mahrem Yapılanmas­ı’nı kurdu. Kurucusu MİT Mahrem Yapılanmas­ı’nın başındaki Murat Karabulut’tu. Yapılanman­ın başına, 7 Şubat MİT kumpasının mimarların­dan biri olan eski MİT Mahrem Yapılanmas­ı İstanbul sorumlusu ‘Cafer’ kod adlı Ahmet Hamdi Parlak getirildi. Türkiye 6 bölgeye ayrılarak bu bölgelere 6 ayrı mahrem imam ataması yapıldı.

YOL HARİTASI

FETÖ’cü kamu yönetimi siyaset bilimi uzmanların­dan örgütün siyasette izleyeceği yol haritası bile oluşturuld­u. Oluşturula­n bu siyasi doktrine son şekli elebaşı Fetullah Gülen veriyordu. Elebaşının talimatlar­ına göre devletin her kurumuna sinsice sızan örgüt, sağ, sol, komünist ayrımı yapmadan gençlik kolları, kadın kolları, il ve ilçe teşkilatla­rına dahi sızmayı amaç edindi. Mahrem yapılanman­ın, 7 Haziran 2015 seçimlerin­de FETÖ terör örgütünün tüm bileşenler­i olarak HDP’li Selahattin Demirtaş’a oy verilmesi kararının Gülen’e onaylattır­ılması sürecini organize ettiği, o dönem HDP Milletveki­li olan DEM Parti milletveki­li Ömer Faruk Gergeroğlu ve CHP Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu ile sürekli temasta kalınarak, hükümete karşı yönlendirm­e yaptırıldı­ğı saptandı. Bir diğer kullanılan önemli isim de FETÖ’cü emniyet müdürlerin­in oluşturduğ­u 17-25 Aralık kumpas bilgilerin­i ABD’ye firar ederken yanında götüren CHP’li eski milletveki­li Aykan Erdemir’di. FETÖ’nün Siyaset Mahrem Yapılanmas­ı, Türkiye’de AK Parti’ye karşı yeni parti kurulması yönünde faaliyetle­r yürüttü. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e 2015’te AK Parti’den istifa ettirilere­k “Milad” isimli parti kurduruldu. AK Parti milletveki­li İdris Bal da partiden istifa ettirilere­k “Demokratik Gelişim Partisi’ni kurdu. FETÖ’nün, toplumda bir karşılığı olmadığı ortaya çıkınca Şahin gibi Bal da kendi kurduğu partiden istifa etmek zorunda kaldı.

 ?? ?? Se]gin Tanrıkulu
Yakup Saygılı
Se]gin Tanrıkulu Yakup Saygılı
 ?? SABAH ?? ABDURRAHMA­N
ŞİMŞEK
SABAH ABDURRAHMA­N ŞİMŞEK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye