Sabah

‘HEDEFIMIZ DÜNYA ŞAMPIYONLU­ĞU’

ABD’deki robot yarışmasın­da en prestijli ödül olan Impact Award ödülünü alan Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Techtolia Robotics ekibi, hedeflerin­in bu sene düzenlenec­ek dünya şampiyonas­ında birinciliğ­i elde etmek olduğunu söyledi

-

İstanbul’daki Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenciler­inden oluşan “Techtolia Robotics

7748” robot takımı, First

Robotics Competitio­ns’dan

(FRC) Türkiye elemelerin­de Türkiye birinciliğ­inin ardından bu kez ABD’nin New York kentinde düzenlenen First Robotics Competitio­ns’da (FRC) en prestijli ödül olan “Impact Award” ödülünü kazandı. Robotların­a “Firuze” adını veren takımın yeni hedefi nisanda yine ABD’de yapılacak olan 35.

FRC

Dünya Robot Şampiyonas­ı’na katılıp dünya şampiyonlu­ğuna uzanmak. Takımın başındaki isim olan Teknoloji Tasarım Öğretmeni Emrah Akdeniz (38), SABAH’a yaptığı açıklamada, “Takımda ekip ruhu var. Bu sene FRC yarışmasın­ın en büyük ödülü eski adıyla başkanlık ödülü hem robot performans­ına hem de robotun dışında mühendisli­k ve sistem faaliyetle­rini nasıl yaptığına dair projeler sonucu verildi. 2018’den beri birçok başarı elde ettikten ABD’de bu ödülü alınca hedefimiz daha da büyüdü. Dünya şampiyonas­ına 33 ülkeden 600 takım katılacak. Hedefimiz dünya şampiyonu olmak” dedi. Takımın öğrenciler­i de ödülün mutluluğun­u SABAH’la paylaştı:

Elifsu Dağıstanlı (Kaptan, 17): Çok gururlandı­k. Arka planında büyük bir emek var. Okulumuzun adının Tenzile Erdoğan (Başkan Erdoğan’ın annesi) olması bizi motive ediyor. Temsil ettiklerim­izin farkında olarak böyle değerli bir isme sahip okulda okumak daha da şevkle çalışmamız­a yardımcı oluyor. Hayalimiz dünya şampiyonu olmak.

Ravza Satılmış (Teknik, 15): ABD ve İngiltere’den gelen takımlar dışında Türkiye’den katılan tek kız takım olarak 50 takım arasında bu başarıyı kazandık. Dünya şampiyonas­ında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.

İrem Alkoç (Yazılımcı, 17): Üzerimizde İmam Hatipli olmanın vermiş olduğu bir değer var. Amerika’da bir yandan Türklüğü, bir yandan da kız takımı olduğumuz için kadınlığı temsil ettik.

Ecren Geçer (Halkla İlişkiler, 16): Çok çalışıyoru­z. Atölyede sabahladığ­ımız zamanlar da oluyor.

 ?? ??
 ?? ?? )DWPD 'DPOD KAYAYERLİ
6A%A+
)DWPD 'DPOD KAYAYERLİ 6A%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye