Sabah

YASEMIN’IN KAÇIŞINDAK­I DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ

Almanya’da çalıştığı şirketten 8 milyon euro çalarak kayıplara karışan ve 1033 gün sonra Bremen Havalimanı’nda teslim olan Yasemin Gündoğan’ın pasaportun­da Yasemın Guendogan yazdığı için fark edilmediği öğrenildi

-

Bremen’de çalıştığı para taşıma şirketinde­n 8 milyon euro’yu (yaklaşık 280 milyon lira) akıl almaz bir yöntemle çalarak kayıplara karışan Yasemin Gündoğan, 3 yıl boyunca peşine takılan onca dedektife rağmen her defasında izini kaybettirm­eyi başardı. 1033 gün süren takipte dedektifle­r, en son Gündoğan’ın e-mail adresine Kos Adası’na 17 mil uzaklıkta lüks bir yattan girdiğini tespit etmesine rağmen, genç kadının izine bir türlü ulaşılamad­ı. Gündoğan’ın paraları özel jetle Türkiye’ye sokmasına yardımcı olduğu ve birlikte hareket ettiği iddia edilen çocukluk arkadaşı Blondy (Sarışın) lakaplı Yiğit Tufan, İzmir’de yakalanıp tutuklanmı­ştı.

SOYADINDAK­İ ‘E’ DETAYI

İnterpol tarafından kırmızı bültenle de aranan Yasemin Gündoğan, 19 Mart Salı günü Almanya’da havalimanı­nda polise teslim oldu. Hakkında Ankara 9. Ceza Hakimliği tarafından yakalama kararı olan Yasemin Gündoğan’ın nasıl yurtdışına çıktığı ile ilgili düğüm çözüldü. Almanya vatandaşı olan Gündoğan’ın pasaport kontrol polisine Alman pasaportuy­la başvurduğu belirlendi.

Pasaportun­da isminin ‘Yasemın Guendogan’ yazması nedeniyle kontrol memuru, Gündoğan’ın arandığını sistemden göremedi ve uçağa binmesine izin verdi.

Yasemin’in İstanbul Havalimanı’ndan Türk Havayollar­ı’na ait uçakla 08.30’da Bremen’e gittiği öğrenildi. Avukatı tarafından dış hatlar terminalin­de karşılanan

Gündoğan, bir süre durum değerlendi­rmesi yaptıktan sonra polise teslim oldu. Hakim karşısına çıkan Gündoğan, Bremen-Oslebeshau­sen Hapishanes­i’ne sevk edildi.

AVUKATI ÜNLÜ BİR İSİM

Gündoğan’ın teslim olması Almanya basınında da büyük yankı uyandırırk­en, genç kadını, Almanya’daki suç ortağı Büşra Satılmış’ın da avukatı olan Almanya’nın en ünlü avukatları­ndan Burkhard Benecken’in savunacağı ortaya çıktı. Benecken, Almanya’da geçmişti birçok ünlü ismi de savundu.

 ?? ?? Soygun anı kamerala ra böyle yansı mıştı.
Burkhard Benecken
Soygun anı kamerala ra böyle yansı mıştı. Burkhard Benecken
 ?? SABAH ?? hmiW ErNan DEMİRCAN
SABAH hmiW ErNan DEMİRCAN
 ?? Yasemin Gündoğan ??
Yasemin Gündoğan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye