Sabah

TURIZMDE ÜÇLÜ BAYRAM

1evruz Tatili nedeniyle sezonu erken açan otelcileri­n yüzü arkasından gelecek Paskalya ve Ramazan Bayramı ile gülecek. Turizmcile­r ´Bayram erken geldi, sezona güzel başladık” diyor

-

urizm sektörüne bayram erken geldi. 20 Mart'ta başlayan Nevruz, 31 Mart'ta başlayacak Paskalya ve 11 Nisan'daki Ramazan Bayramı nedeniyle yoğun talep alan turizmcile­r, sezonu erken açtı.

BİR AY ÖNE ÇEKİLDİ

Nevruz Bayramı nedeniyle İran, Azerbaycan ve Türk Cumhuriyet­leri'nden gelen turistleri ağırlayan Antalya otelleri, sezonu bir ay önce çekerek 15 Mart'tan itibaren kapılarını açmaya başladı. Oteller, Nevruz'un ardından başlayacak Paskalya tatili için Avrupa'dan, 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı için de yerli turist çekecek. Antalya'daki otellerin yüzde 70'inin açıldığını anlatan turizmcile­r, yoğun talebin etkisiyle Bodrum, Çeşme, Marmaris bölgelerin­deki otellerin de sezonu bir ay öne çekerek nisan başında kapılarını açmaya başlayacağ­ını belirtiyor. Cumhurbaşk­anı Recep

Tayyip Erdoğan, hafta başında Ankara'da iftar programınd­a yaptığı açıklamada bayram tatilinin 9 güne uzatıldığı­nı duyurdu.

% 90’I DOLACAK

Bu açıklamanı­n sektöre doping etkisi yaptığını anlatan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecil­er Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Seçim dönemi bizim için bir belirsizli­k yaşanıyor. Cumhurbaşk­anımızın böyle bir dönemde tatilin uzatıldığı­nı açıklaması çok kıymetli. Sezona güzel bir başlangıç yaptık” diye konuştu.

Nevruz Bayramı nedeniyle İran, Azerbaycan ve Türk Cumhuriyet­leri'nden güçlü bir rezervasyo­n akışı olduğunu anlatan Kavaloğlu, “Otellerimi­z sezonu bir ay öne çekti. 15 Mart gibi bir çok otelimiz kapılarını açtı. Ay sonunda Paskalya geliyor. Avrupa'dan ciddi bir rezervasyo­n akışı var. Ramazan Bayramı'nda otellerin yüzde 90'ı dolacak” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye