Sabah

Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah

- MELİH

Pandemi sürecindek­i aşırı izolasyon tedbirleri, dünya ekonomisin­i altüst etti. Bu sıkışmanın doğal sonu cu olarak küresel aktörlerin taraf olduğu savaşlar, çatışmalar başladı.

Ý Ekonomisi kırıl gan olan Türkiye de bu süreçten payını fazlasıyla aldı.

31 Mart’ın ardın dan Türkiye’nin önünde seçimsiz 4 yıl var. Bu sakin sürecin, belirsizli­ğin ortadan kalkmasını­n ENRQRMIQIQ QRR MALLEşTIRI­LMESI çabalarına katkı sağla yacağı kesin.

Muhalefet felaket senaryolar­ını hâlâ güçlü şekilde dillendirs­e de piyasalara olan güven artıyor. Kredi kuruluşlar­ın dan küresel sermayeye yeşil ışık yakan hamleler geliyor.

Karamsar olmak da bir tercih. Ama hepimizi etkileyen bu sorunun çözümüne hiçbir katkısı yok. Dahası “Varınızı yoğu nuzu satıp dolar alın” diye peşin satan spekülatör­lerin ekmeğine yağ sürü yor. Panik havası, yarısı istatistik yarı sı psikoloji olan ekonominin tüm denge lerini manipüle ediyor. Alınan her dolar maaşımızda­n tırtıklıyo­r, alım gücümüzü düşürüyor.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan da dün Karabük’te yaptığı konuşmada önümüz deki sürecin en önemli önceliğini­n ekonomi olacağı nın işaretleri­ni verdi.

Depremin eko nomiye getirdi ği ilave yükün 104 milyar dolar oldu ğunu, sadece bu yıl deprem bölgesine

1 trilyon liradan fazla kaynak akta rıldığını anlatan Erdoğan şunları söyledi:

“Önümüzdeki en büyük prob lem olan enflasyon Allah’ın izniyle yılın ikinci yarısından itibaren düş meye başladığın­da bunların hepsi için daha geniş bir hareket alanına sahip olacağız. İşte o zaman ülkenin imkânların­ı milletimiz­in tüm kesim lerine yansıtarak son dönemde yaşa nan refah kayıpların­ı fazlasıyla tela fi edeceğiz.”

Hayat pahalılığı, refah politik bir tartışma değil. Kendimize ve ülkemize güvenmek zorundayız. Kötüyü bekledikçe kötüye gitmek kaçınılmaz­dır.

 ?? ??
 ?? ?? PHOLK aOWLnRN#VaEaK FRP WU
PHOLK aOWLnRN#VaEaK FRP WU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye