Sabah

SELE KAPILAN 3 KADIN KURTARILDI, 1 ÇOCUK KAYIP

Ceylanpına­r’da dün aniden bastıran sağanak sele neden oldu. Cırcıp Deresi’nde mahsur kalan 3 kadın vatandaşla­r tarafından kurtarılır­ken, 13 yaşındaki Davut Kara suya kapılıp kayboldu

-

Baharın ilk ayı yurdun büyük bölümünde kar yağdı. Doğu Anadolu, İç Anadolu’nun bazı kesimleri ile Karadeniz’in yüksek kesimlerin­de etkili olan kar yağışı nedeniyle Hakkâri, Bitlis Şırnak, Bingöl ile Van’ın Bahçesaray ilçesi ve Sivas’ın Akıncılar ilçelerind­e okullar bir gün tatil edildi.

Sivas, Erzurum, Kars, Tunceli, Van, Bitlis, Muş, Bingöl, Hakkari’de çok sayıda köy yolu kapandı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpına­r ilçesinde ise dün akşam saatlerind­e aniden bastıran sağanak, sele neden oldu. Yukarı Durmuşlar Mahallesi’nde yağışa hazırlıksı­z yakalanan Sadiye Kara (40), Emine

Kara (30) ve Yasemin Çalışkan (18) ile yanlarında­ki Davut Kara (13) adlı çocuk bölgedeki Cırcıp Deresi’nden karşıya geçmek istedikler­i sırada sular yükseldi. Suda mahsur kalan 4 kişi, çevredeki vatandaşla­rdan yardım istedi.Taşkın suya kapılan kadınlarda­n Sadiye, Emine Kara ve Yasemin Çalışkan vatandaşla­rın suya halat atmasıyla güçlükle kurtarılar­ak hastaneye kaldırıldı. Suya kapılan Davut Kara ise gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen AFAD ekipleri, küçük çocuğun bulunması için arama çalışması başlattı.

S8DA &A1 3AZARI

Şırnak’ın Cizre ilçesinde de önceki akşam başlayan şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu, rögarlar taştı. Ev ve iş yerlerini su bastı. Evlerde mahsur kalanlar itfaiye tarafından kurtarıldı. Nur Mahallesi’nde 2 kişi sele kapıldı. Bir vatandaş direğe tutunarak onları kurtarmaya çalışa da başarılı olamadı. İki selzede, zorlu bir mücadeleni­n ardından kendi imkanlarıy­la kurtuldu.

 ?? ??
 ?? Sekvan KÜDEN-Aziz ÖNAL-Abidin YEL-Ceren ÇALIŞKAN-Kazım BOLAT-Arda ALTUN/SABA+ ??
Sekvan KÜDEN-Aziz ÖNAL-Abidin YEL-Ceren ÇALIŞKAN-Kazım BOLAT-Arda ALTUN/SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye