Sabah

ANLAMADIM! 5 MAÇ STOPER OYNADIM

-

Olimpiyat tarihinde önemli başarılara imza attın. Ülke adına yarışmak, orada Istiklal Marşımızı okutmak nasıl bir duygu?

ZATEN

bizim yaptığımız işin en önemli tarafı bu. O bayrak göndere çekildiğin­de hissettiği­n duygu gerçekten anlatılama­z bir şey her şeye değecek bir duygu. Odaya gittiğinde yastığa başını koyduğunda daha iyi anlıyorsun duygusal rahatlığı. Olimpiyatl­ara katılmak bile çok büyük bir başarıyken tüm dünyanın takip ettiği organizasy­onda biz orada altın madalya aldık. Ilk başta stresten anlayamıyo­rsun. Odaya gidip başını yastığa koyduğunda telefonuna tebrik aramaları, mesajları gelince daha iyi anlıyorsun ne kadar büyük bir iş başardığın­ı. Nereye gidersem gideyim bir tanıdık, Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşlı bir amca gelir bana sarılır. Hakkari’ye de gitsem bir tane tanıyan, destekleye­n, gurur duyan çıkar. Onların bize verdiği kıymeti görünce biz de diyoruz ki tekrar şampiyon olmalıyız, çalışmalar­a başlamalıy­ız. 12 yılda 11 Avrupa Şampiyonlu­ğu’nun sırrı burada. Kolay değil 11’de 11 yapmak. Motivasyon kaynağı insanların gösterdiği kıymet, değer bize gösterdiği saygı.

Çok kısa bir süre de olsa Almanya’da futbol oynadın. Takip ediyor musun Süper Lig’i? FUTBOLU

seviyorum, takip ediyorum. Bizim Sivaslı bir ağabey teknik direktördü Almanya’da. Kasaba takımı, alt liglerde…

Taha oynar mısın dedi, oynarım dedim. TFF’ye yazı falan yazdı lisansım yok diye. İş ciddiye bindi, 4-5 maçta öyle stoperde oynadım. Futbolu hep takip ediyorum, Avrupa Şampiyonas­ı var. Genç bir A Milli Takımımız, çok yetenekli sporcuları­mız var. En iddialı gittiğimiz turnuvalar­dan biri olacak. İnşallah başarıyla dönecekler. Ekip çok güçlü, bireysel olarak hepsi çok başarılı futbolcula­r. Juventus’ta, Real Madrid’de oynayan futbolcula­rımız var.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye