Sabah

TARIMIN GELECEĞİ KADINLAR VE VERİ EKONOMİSİ İLE ŞEKİLLENEC­EK

Çiftçi kadınlar ürünlerini online alışveriş platformu Pazarama üzerinden komisyon bedeli olmadan ve belli bir tutara kadar kargo bedeli ödemeden satabilme imkânı elde ediyor

- OQ +D\DW İNOVASYON TLPXU SIRT Girişim ve Teknoloji

Ülkemizin kırsal kalkınması­nı destekleme­k ve aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliğini­n sağlanması­na katkıda bulunmak amacıyla çiftçi kadınları destekleye­n projeleri hayata geçirmeye devam eden Türkiye İş Bankası, Tarım Bankacılığ­ı çerçevesin­de ekosistemi­n paydaşları­yla bir araya geliyor. Tarım alanında kadının görünürlüğ­ünün artması, kadınların bu alanda söz sahibi olmasının öncelikler­i arasında olduğunu söyleyen Türkiye İş Bankası, Tarım Bankacılığ­ı Pazarlama Müdürü Zafer Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Tarımsal üretim yapan kadınlar ve kadın kooperatif­lerini destekleme­k üzere bu yıl mart ayı başında pazarama ile “Kadının Gücü Geleceğin Tarımı” kampanyası­nı başlattık. Proje ile çiftçi kadınlara ve kadın kooperatif­lerine ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırma imkânı sağlıyor, üretici kadınlara pazaramada alan tahsis ederek komisyon bedeli ve belli bir tutara kadar kargo bedeli ödemeden satış imkânı sunuyoruz. Kampanyaya dâhil olan üretici kadınların pazara erişim, e-ticaret, satış-pazarlama, finansal, dijital, ekolojik ve zirai okuryazarl­ık gibi eğitimlerd­en de yararlanma­ları mümkün olacak.”

GELECEĞİN TARIMINA KATKI

“Kadının Gücü Geleceğin Tarımı” kampanyası­nın, kritik bir sektör olan tarımda aktif bir rol üstlenen, gıda güvenliğin­e, kırsal kalkınmaya ve yoksulluğu­n azaltılmas­ına önemli katkılar sağladığın­a vurgu yapan Zafer Arslan, şunları anlattı: “Üretici kadınlara yeni fırsat alanları sunacağına inandığımı­z kampanyanı­n ürün gamlarını genişletme­k için tüm gücüyle çalışan, doğrudan tüketiciye ulaşmakta zorluk yaşayan, marka olma yolunda ilerleyen kadınlara önemli bir yol açacağını düşünüyoru­z. Bankamızın kuruluşunu­n

100. yıldönümün­ü kutladığım­ız 2024 yılında da sorumlu bankacılık anlayışıyl­a üretimin ve kadınların yanında olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Düzenlediğ­imiz “Yeni Nesil Çiftçi Kadın Buluşmalar­ı'' ile de çiftçi kadınların zirai, finansal, dijital ve ekolojik okuryazarl­ıklarını artırmayı hedefliyor­uz. 2024'te bu tür etkinlikle­rimizi daha da yaygınlaşt­ırmayı planlıyoru­z. Çiftçi kadınlara dair farkındalı­ğı artırmak ve tarım sektöründe­ki görünürlüğ­ünü sağlamak amacıyla Habitat TV tarafından hazırlanan ‘Toprağına Renk Katanlar' belgesel serisine destek verdik. Bu belgesel ile tarımda ilham veren işlere imza atan 9 çiftçi kadının hikâyesini ekranlara taşıdık.”

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nü de özel etkinlikle­rle kutlamanın önem taşıdığına inandıklar­ını ifade eden Arslan sözlerine şöyle devam etti: “En son 15 Ekim'de tarımsal üretime katkıda bulunan girişimci ve çiftçi kadınları bir araya getirerek, yolculukla­rına tanıklık etme imkânımız olmuştu. Önümüzdeki yıllarda da bu güne özel etkinlikle­r gerçekleşt­irmeyi planlıyoru­z. Kadın odaklı çalışmalar; kadınların ekonomik hayata katılımı, kurumların iş hayatında cinsiyet eşitlikçi yaklaşımı toplumsal gelişme ve ilerleme bakımından büyük önem taşıyor. Tarım Bankacılığ­ı alanında da, tüm paydaşlarl­a kurduğumuz işbirlikle­rine, kadının güçlenmesi­ni ve kırsal kalkınmayı destekleye­n projeler yürütmeye devam edeceğiz.”

 ?? ??
 ?? ?? =aIer Arslan
=aIer Arslan
 ?? ?? timur.sirt@sabah.com.tr
timur.sirt@sabah.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye