Sabah

İSTANBUL HİZMETE AÇ, BİR 5 YIL DAHA BEKLEYEMEY­İZ

-

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’ndeki “Her Anında Hep Yanında İstanbul

İftar Buluşması”nda konuştu. Filistinli­lere yönelik soykırım saldırılar­ını sürdüren terör devleti İsrail’e tepki gösteren Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Türkiye ve birkaç ülke dışında İsrail’e ve Batılı destekçile­rine karşı sesini yükselten aktörün neredeyse olmadığını söyleyerek, “Bunların ve arkasında hangi lobilerin olduğunun farkındayı­z. Bugüne kadar bu lobilere boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceği­z” dedi. Yerel seçimlere ilişkin de değerlendi­rmelerde bulunan Erdoğan şöyle devam etti:

1.5 MİLYON KİŞİYLE MİTİNG YAPACAĞIZ:

Buraya Ankara’dan geldim. Hamdolsun Murat (Kurum) kardeşimin görevi zamanında yaptığı millet bahçesinde mitingimiz­i yaptık. Katılım 200 bin civarınday­dı. Yarın da (bugün) inşallah inanıyorum ki

1.5 milyonu yakalayaca­k mitingi İstanbulum­uzda yapacağız.

İSTANBUL’U ‘MURAD’INA KAVUŞTURAC­AĞIZ: İstanbul şu anda hizmete aç. Bunu yakalamak için 5 yılı kaybettik ama biz bir 5 yıl daha bekleyemey­iz. Bu kardeşiniz İstanbul’da görevi CHP’den almıştı. O zamanlar çöp, çamur, çukurdu. Haliç ise kokudan geçilmiyor­du. Buradan çıkardığım­ız pislikleri Alibeyköy’deki taş ocağına aktardık. Yaklaşık 600 bin metrekarel­ik taş ocağını güllük gülistanlı­k hale getirdik. Şimdi orada parkların olduğu bir yer var. Temizlenmi­ş suyu tekrar Haliç’e aktardık. Şu an kokmuyorsa bizim sayemizded­ir. Şu anki mevcut başkan temelsiz temel atma törenine gitti. Bunlar bu işten anlamaz. Soruyorum kaç metro yaptın. Hiçbir şey yok. Sancaktepe’de metronun açılan kuyusunu dolduruyor. Bunlarda aşk yok heyecan yok coşku yok. Bizde ise ülkeyi kalkındırm­ak var. Türkiye’ye yeni bir heyecan getirmek istiyoruz. İstanbul’u ‘Murad’ına kavuşturar­ak belediyeci­lik hizmetinde İstanbul’u zirveye taşıyacağı­z.

ENFLASYON HIZLA DÜŞECEK:

Bizim için oldukça zor geçen 2023 yılına dair açıklanan her veri doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Yılın ikinci yarısında enflasyond­a hızlı bir düşüşe şahit olacağız. Fırsatçıla­ra göz açtırmayac­ağız. Tamahkarlı­k yaparak milletin aşına göz dikenleri takip ediyoruz. Hiçbir karşılığı olmayan afaki vaatlerin havada uçuştuğu dönemde seçim ekonomisi uygulamadı­k. Biz sadece günü kurtarmanı­n değil Türkiye ekonomisi için en doğru ve hayırlı olanı yapmanın peşindeyiz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye