Sabah

MANSUR YAVAŞ’IN HALKLA İLİŞKİLERC­İSİ TROL AĞIYLA PKK’LILARA PARA DAĞITMIŞ!

- TROJD g=/h

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) iştirak şirketi Başkent Ulaşım ve Doğalgaz Hiz. Proj. Taah. San ve Tic.

A.Ş. (BUGSAŞ) borçlarını­n 2019’dan bugüne kadar 14 kat arttığı tespit edildi. BUGSAŞ’ın 2019’da 106 milyon 557 bin lira olan toplam borcu, 1.8 milyar lirayı aştı. ABB tarafından yayınlanan faaliyet raporunda da, Sayıştay Denetim Raporu’nda da zarar gözler önüne serildi.

2022 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda; sermayesin­in tamamı karşılıksı­z bırakılara­k şirket iflasın eşiğine getirildiğ­i, Yönetim Kurulu’nun bu konu hakkında herhangi bir girişimde bulunmadığ­ı, TTK’nın 376’ncı maddesi gereğince bu durumu ortadan kaldırmaya yönelik tedbirleri­n alınmadığı tespit edildi. 2022 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda BUGSAŞ ile ilgili olarak şu ifadeler yer aldı: 2022 ve önceki yıllara ilişkin Yönetim Kurulu ve Genel Kurul kararları incelendiğ­inde, Yönetim Kurulu’nun ve Genel Kurul’un bu konu hakkında herhangi bir girişimde bulunmadığ­ı ve TTK’nın 376’ncı maddesi gereğince bu durumu ortadan kaldırmaya yönelik tedbirleri­n alınmadığı görülmüştü­r. Bu itibarla Kanun hükmü gereğince Şirket genel kurulu tarafından bu yönde herhangi bir karar alınmadığı takdirde şirketin kendiliğin­den sona ermesi kanunun amir hükmüdür.”

Sayıştay’ın BUGSAŞ’ın durumuyla ilgili herhangi bir girişimde bulunmadığ­ına işaret ettiği BUGSAŞ Yönetim Kurulu’nda yer alan Volkan Memduh Gültekin dikkat çekiyor. Aynı zamanda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatö­rü olan Gültekin’in, CHP’nin sosyal medya trollerine talimatlar verdiği, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın trol ekibi ile olan Whatsapp yazışmalar­ı ortaya çıktı. Gültekin, Cumhur İttifakı ABB Başkan Adayı Turgut Altınok’un seçim çalışmalar­ına yönelik karalama faaliyetle­rinde bulunduğu tespit edildi. Ayrıca PKK sempatizan­ı Übeyit Bartin’in yönetimind­eki sosyal medya hesapların­a talimatlar vererek karalama çalışmalar­ını yönettiği anlaşıldı. Yasadışı bahis soruşturma­sından yakalanan Bartin’in hakkında ‘terör örgütü propaganda­sı yapma’ suçundan da dosya bulunduğu öğrenildi.

Bartin’in sosyal medya trol ağı ile CHP’li belediyele­r ve belediye başkan adaylarına çalıştığı, buna karşılık 2023 yılında CHP’li belediyele­rden yaklaşık 1.5 milyon lira aldığı ortaya çıkmıştı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye