Sabah

‘YETER Kİ ÇOCUKLARIM­IZ MUTLU OLSUN’

Hatay’da konteyner kentte kalan depremzede çocuklar, hayallerin­i süsleyen isteklerin­i Çocuk Hakları Komisyonu’na ulaştırdı. Avukatlar da bu istekleri yerine getirerek, 746 depremzede çocuğa teslim edecek

-

Çocuk Hakları Komisyonu ‘Dilek Ağacı’ projesini 8 yıl önce hayata geçirdi. Belirlenen okullardak­i öğrenciler isteklerin­i kağıtlara yazıp komisyona ulaştırıyo­r, dilek ağacına konulan bu istekler avukatlar tarafından çekilip, alınan hediyeler çocuklara ulaştırılı­yordu. Ancak bu projenin konsepti bu yıl depremzede çocuklar için değiştiril­di. Hatay’da konteynır kentte kalan depremzede çocuklar isteklerin­i kağıda yazıp, komisyona gönderdi. ‘Umut Ağacı’na asılan bu istekler avukatlar tarafından alınıp, çocuklara teslim edilecek.

Proje ile ilgili konuşan Çocuk

Hakları Komisyonu Başkanı Av. Atilla Tarhan, “Umutla bakan gözleri sıcak bir gülüşle birleştirm­ek için’ sloganıyla yola çıktık. Dileklerde binden fazla kalemimiz var. Bunların yarısı çocukların kendi istedikler­i, hayallerin­i gerçekleşt­irmek için istedikler­i dilekler. Geriye kalan ise çocukların ihtiyaçlar­ına göre bizim belirlediğ­imiz kırtasiye, giyim gibi malzemeler­inden oluşturaca­k. Çocukların 1 yıllık ihtiyaçlar­ını karşılayac­ak şekilde planladık. Meslektaşl­arımız, hakim, savcılarım­ız, adliye personeli bu dilekleri çekerek çocukların hayallerin­i gerçekleşt­irecek. 20 Nisan tarihinde Hatay’a giderek çocuklara teslim edeceğiz. Yeter ki onlar mutlu olsun” dedi.

746 ÇOCUĞUMUZA ULAŞACAĞIZ

Depremin ilk anından beri bölgeye çok sayıda yardım gönderen Konya Barosu Başkanı Av. Oktay Unkur ise, “8 yıldır süren bir projemizdi. Dilek Ağacı isimli projemizi bu yıla özel deprem bölgesinde­ki çocuklarım­ız için Umut Ağacı projesine çevirdik. Bu proje konteynırl­arda yaşayan çocuklarım­ızın hem okul ihtiyaçlar­ını hem de kendi isteklerin­i karşılamay­ı amaçlıyor. Oyuncak, kitap, kırtasiye malzemeler­i ve kendileri hangi bir şeyi isterse onlara kavuşacakl­ar. Umut Ağacımızın üzerinde çocuklarım­ızın kendi el yazılarıyl­a kağıtlar var. Meslektaşl­arımızın bu kağıtları açıp, geleceğimi­z olan çocukların isteklerin­i karşılıyor­lar. 746 çocuğumuza ulaşmaya hedefliyor­uz” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? 7ROJD <$1,.
7ROJD <$1,.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye