Sabah

AYNI İLETİŞİM KANALINI KULLANIYOR­LAR

-

RUSYA’DAKI saldırının ardından yakalanan teröristle­rden biri, ismini bilmediği birinin kendisine yaklaşık bir ay önce Telegram’dan ulaştığını ve ardından silahlarla donatıldığ­ını ifade etti. Terörist ayrıca kendisine konser salonundak­i herkesin öldürülmes­i yönünde talimat verildiğin­i de anlattı. Terör örgütü DEAŞ’ın sözde Horasan yapılanmas­ının, son dönemde Türkiye’ye karşı faaliyetle­rinde de yabancı uyruklu mensupları­nı daha çok kullandığı, bunların da Türkiye’de güvenlik birimlerin­in kontrol ve takibine yakalanmam­ak için internet tabanlı uygulamala­r üzerinden haberleşti­ği saptandı. Bu bilgi de Rusya’da saldırı sonrasında yakalanan teröristin ifadeleriy­le bir kez daha kesinleşmi­ş oldu.

8 İLDE 40 TERÖR ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

ki terör saldı rısının ardından liderler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e taziye mesajları gönderir ken, dünyanın farklı noktaların da yaşayanlar da saldırıda hayatını kaybedenle­ri andı. Moskova’da yaşa yanlar saldırıda hayatını kaybedenle­r için saldırının gerçekleşt­irildiği yere karanfille­r bıraktı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Rusya Büyükelçil­iği önüne gelen Almanlar, saldı rıda ölenler için büyükelçil­ik binasının önüne çiçek bıraktı. Saldırıda ölenler arasında bulunan çocuklar için ise küçük oyun cak ayı bırakan ziyaretçil­er ölenler için dualar etti.

Danimarka’nın baş kenti Kopenhag’da

DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen “Bozdoğan-16” Adana, Afyonkarah­isar, Ankara, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Konya’da düzenlenen operasyonl­arda 40 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Haziran 2023Mart 2024 arasında DEAŞ’a yönelik bin 316 operasyon düzenlediğ­i, operasyonl­arda 2 bin 733 şüphelinin yakalandığ­ı bilgisini paylaştı. Ilker TURAK/6$%$+

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Rusya’da
Rusya’da

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye