Sabah

HASTALARI YARI ÇIPLAK GÖÇE ZORLADILAR

Soykırımcı İsrail’in çocuk, kadın ve yaralı ayrımı yapmadan Gazzeli sivillere yönelik barbarlığı sürüyor. Her gün Nazilerden daha beter bir zulme imza atan katil İsrail son olarak Şifa Hastanesi’ndeki yaralı ve hastaları yarı çıplak göçe zorladı

-

Siyonist İsrail’in 170 gündür ölüm yağdırdığı Gazze Şeridi’ndeki zulmünün dozu her geçen gün artıyor. Halkı aç ve susuz bırakan, yardım ulaşımını engelleyen İsrail ordusunun son 24 saatte 84 kişiyi daha katletmesi­yle hayatını kaybedenle­rin sayısı 32 bin 226’ya yükseldi. İsrail ordusunun baskınlar düzenlediğ­i binlerce kişinin sığındığı Gazze Şeridi’nin kuzeyindek­i Şifa Hastanesi’ndeki Filistinli­leri güneye doğru yarı çıplak göçe zorladığı ortaya çıktı. Bir Filistinli­nin evinin penceresin­den çektiği ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler­de bir grup Filistinli­nin üstleri çıplak, altlarında ise sadece iç çamaşırlar­ı olduğu halde güneye doğru hareket ettikleri görülüyor. Kayıtlarda yarı çıplak Filistinli­lerin, tekerlekli sandalyesi­ni iterek engelli kişiye yardım etmesi dikkati çekiyor.

+$67$1(/(5 +('()7(

Görüntüler­i X sosyal medya hesabından paylaşan Filistinli hukukçu ve akademisye­n Rami Abdu, İsrail’in Şifa Hastanesi ve çevresinde korkunç katliamlar gerçekleşt­irdiğini söyledi. Öte yandan Al Jazeera’nın haberine göre Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin Han Yunus kentindeki yaralıları­n ve yerinden edilmiş kişilerin bulunduğu Emel Hastanesi’ne sis bombaları ve buldozerle­rle saldırdığı­nı bildirdi.

Tıp kompleksin­in yoğun saldırı altında olduğu belirtilir­ken, bir kişinin başından yaralandı kaydedildi. Hastanedek­ileri binadan dışarı çıkarmak için hastaneye sis bombaların­ın atıldığı ve İsrail askerlerin­in kapıları bariyerler­le kapatarak herkese çıplak bir şekilde çıkmaların­ı söylendiği aktarıldı.

 ?? ??
 ?? ?? Zorla sürülen yarı çıplak haldeki Filistinli­ler, tekerlekli sandalye deki engelliye yardım ediyor.
Zorla sürülen yarı çıplak haldeki Filistinli­ler, tekerlekli sandalye deki engelliye yardım ediyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye