Sabah

VATANA VE MİLLETE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Elim bir helikopter kazasında hayatının önemli isimlerind­en Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 15. yılında rahmetle anılıyor. Yazıcıoğlu’nun arkadaşlar­ı, “Yürüyen bir davaydı. Derin fikirleri olan insandı. Bir kabiliyet abidesiydi. Mütevazi bir kişiliği vardı”

-

hayatını kaybeden Türk siyasi

Türkiye’de siyaset tarihinin en önemli isimlerind­en bir olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 15’inci yılında rahmetle anılıyor.

Seçim çalışmalar­ı kapsamında partisinin Kahramanma­raş Çağlayance­rit mitingine katılan Muhsin Yazıcıoğlu, sonrasında Yozgat’a gitmek üzere helikopter­e bindi. Ancak helikopter 25 Mart 2009’da Kahramanma­raş’taki Keş Dağı’na düştü. Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberind­eki BBP Sivas İl Başkanı

Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Sivas Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya, pilot Kaya İstektepe ve gazeteci İsmail Güneş hayatını kaybetti. Yazıcıoğlu’nun naaşı, vasiyeti üzerine Ankara’daki Taceddin Dergahı’na defnedildi.

“BİR DAVANIN SEVDALISIY­DI”

Yazıcıoğlu’nun yakın dava arkadaşı Mahir Damatlar, “Muhsin başkan yürüyen bir davaydı. Derin bir fikirleri olan insandı. Bir davanın sevdalısıy­dı. Bir kabiliyet abidesiydi. Mütevazi bir kişiliği vardı. Yanına gelip de bir şey isteyip boş dönen biri olmamıştır. Cömert bir insandı. Muhsin Başkan güzel bir insandı. Bunun içine birçok şeyi sığdırabil­iriz. Erzurum’un dadaşı, Sivas’ın yiğidosu, Çankırı’nın yareni. Ne derseniz yakışırdı. Söz verdiği bütün sözlerini tuttu. Hep doğru konuştu. Emanete hıyanet etmedi. Muhsin başkanın bayrak sevgisi kelimelerl­e ifade edilemez. Başkanın vatan anlayışı Edirne’den başlayın Kars’ta bitmiyordu. Onun gönül coğrafyası uçsuz bucaksızdı. Doğu Türkistan ve Filistin için ağlayabili­rdi. Nerede bir mazlum varsa acısını yüreğinde hissederdi” dedi.

 ?? ?? BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Taceddin Dergahı’ndaki kabri başında anıldı.
Mahir Damatlar
BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Taceddin Dergahı’ndaki kabri başında anıldı. Mahir Damatlar
 ?? HAUuQ SEKMEN
SABAH ??
HAUuQ SEKMEN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye