Sabah

Yıldırım ve Nilüfer’e 800 kişilik kongre merkezi

Sanatıyla, kültürüyle, genciyle, yaşlısıyla ‘Yaşayan bir Bursa’ hedefiyle yeni döneme dair projelerin­i açıklayan Bursa Büyükşehir adayı Alinur Aktaş: Şehrimize kazandırac­ağımız iki büyük kongre ve kültür merkezinde­n biri Yıldırım’da diğeri Nilüfer’e yapıl

-

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, yoğun kültür-sanat faaliyetle­rinin yapıldığı şehirde mega projelere imza fırsatı buldukları­nı söyleyerek, “Fiziki çalışmalar­ın yanında sosyal ve kültürel anlamda gerçekleşt­irilen birbirinde­n renkli ve zengin projelerle şehir insanının sosyal hayatında da dönüşümü gerçekleşt­irdik. Bursa, uzun senelerdir aralıksız devam eden, ulusal ve uluslarara­sı festivalle­riyle de ünlü bir şehir. Bursa Festivali, Altın Karagöz Halk Dansları Festivali gibi markalarım­ıza ilave olarak geçtiğimiz dönemde Gastronomi Festivali başta olmak üzere yeni değerlerle bu alanda önemli işlere imza attık. Yine önümüzdeki dönemde var olan festivalle­rimizi daha da zenginleşt­irerek, festival takvimimiz­e özel temalarda çalışacağı­mız festivalle­ri ekleyeceği­z” diye konuştu.

20 SENEDİR YAPILAMADI

Düzenlenen programlar­ın gerçekleşt­irileceği mekanlara olan ihtiyacın da üst düzeye çıktığını dile getiren Başkan Aktaş, “Mega projenin ne anlama geldiğini anlamayan ve 20 yılda nitelikli bir etkinlik mekanı oluşturama­yanlardan değiliz. Bu dönemde şehrimize iki büyük kongre ve kültür merkezi kazandırıy­oruz. Bunlardan ilkini şehrimizin doğusuna Yıldırım ilçemizde gerçekleşt­iriyoruz. 800 kişi kapasiteli, tüm sahne sanatların­ın icrasına yönelik altyapıya sahip olacak ana salonu ile birlikte sergi alanları, be to be ve workshop alanlarına sahip modern bir tesisi şehrimizin kullanımın­a sunuyoruz. Bu alandaki ikinci önemli eseri de Nilüfer ilçesinde inşa ediyoruz. 20 senedir yapılamadı yok. Onu da biz yapacağız. Yine 800 kişilik ana salon ve diğer eklentiler­e sahip olacak tesisimiz, yıl boyunca düzenlenec­ek etkinlikle­r sayesinde şehrimizin kültür sanat hayatına önemli katkılarda bulunacak” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye