Sabah

TÜRKIYE'DEN ÇEKINIR!

“Avusturya ile Türkiye arasındaki hazırlık karşılaşma­sı keyifli ve tempolu olur. Güçlü oyuncuları olan iki ekibin de EURO 2024’te sürpriz yapmasını bekliyorum. Turnuvanın favorileri, onlara rakip olmaktan keyif almaz.”

-

$Milli Takım’ın yarın Avusturya ile oynayacağı hazırlık maçı öncesi rakibi yakından tanıyan Beşiktaş’ın eski kaptanı Veli Kavlak, SABAH

Spor’a konuştu… Avusturya Milli

Takımı’nın formasını 31 kez giyen ve tek golünü de Türkiye’ye atan Kavlak, şu anda kariyerine Rapid Wien ve Avusturya U19’da antrenör olarak devam ediyor. EURO 2024’te Türkiye ve Avusturya’nın önemli başarılara imza atacağına inandığını söyleyen 35 yaşındaki çalıştırıc­ı, şöyle konuştu:

Almanya-Türkiye maçını izlemiştim. Büyük zafer elde etmişti Türkiye. Birkaç gün sonra Avusturya oynamıştı, onlar da galip geldi. Avusturya’da Ralf Rangnick göreve geldikten sonra RB Salzburg’un oyun mantalites­ini yansıtmaya çalıştı, yoğun baskı ve önde pres şeklinde. O felsefe başarılı oldu. Enteresan bir takım oluşturuld­u.

Türkiye’ye karşı Alaba ve Arnautovic sakat olduğu için yoklar. Takımda Konrad Laimer

ve Baumgartne­r öne çıkan isimler. Savunmada da Kevin Danso var. İki takımın da çok yetenekli oyuncuları bulunuyor. Keyifli bir maç bizi bekliyor.

IKI ÜLKE DE GRUPTAN ÇIKAR

Avrupa Şampiyonas­ı’nda sürpriz yapabilece­k iki takım, Türkiye ve Avusturya bence. Turnuvada favori gösterilen­ler, bu iki ekibe rakip olmaktan keyif almaz ve çekinirler. İki ülke de ilk etapta gruplardan çıkar, devamını da getirebili­rler.

HAKAN

canını rakibin

Türkiye, oyunculara acıtabilec­ek Kerem Alper,

sahip.Barış Kenan Yüksek,

İsmail oyuncular. Aktürkoğlu, Gülerkalit­eli

Arda konuşmaya Yıldız ve Çalhanoğlu’nu Her

taşı. Hakan önemli yapı

En diş geçirebile­cek gerek yok. edebilecek,

baş çıkarabile­cek takımla

ve zorluk grubu yakalandı.

oyuncu bir

 ?? ?? 1 yılı aşkın süredir Rapid
Wien altya pısında hoca lık yapan Veli
Kavlak, iki hafta önce de Avusturya U19 takımında yar
dımcı antre nörlük görevi
ne başladı.
1 yılı aşkın süredir Rapid Wien altya pısında hoca lık yapan Veli Kavlak, iki hafta önce de Avusturya U19 takımında yar dımcı antre nörlük görevi ne başladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye