Sabah

Emekliyi, çalışanı enflasyona ezdirmeyec­eğiz

Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Yılmaz, enflasyond­a ikinci yarıda belirgin düşüş olacağını belirterek, “Hiçbir zaman çalışanı, emekliyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyec­eğiz” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 31 Mart’taki yerel seçimlerde­n sonra da Orta Vadeli Program’ın uygulanmay­a devam edeceğini belirterek, “Enflasyond­a yılın ikinci yarısında belirgin şekilde neticeleri alacağız. 2026’da enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceği­z” dedi.

Bitlis’te A Haber canlı yayınında Rüya Akkuş’un sorularını yanıtlayan Yılmaz, her zaman emekliler ve çalışanlar­ı enflasyona ezdirmedik­lerinin altını çizerek, şunları söyledi: “Büyüme devam ettikçe, deprem yükü hafifledik­çe, emeklilere daha fazla destek olmaya devam edeceğiz.” Seçimlerin ardından yeni vergi geleceğine yönelik spekülasyo­nları da yalanlayan Yılmaz, “Biz deprem nedeniyle oluşacak bütçe açığını önlemek için vergi tedbirleri­ni geçen yıl aldık. Bu yıl da deprem etkisiyle bütçe açığı yüksek olacak. Ancak gelecek yıldan itibaren düşecek. Kurumlar, gelir vergisi ve KDV’de bir değişiklik yok. Sadece vergiyi sadeleştir­me adımları olabilir. Bazı istisnalar ve muafiyetle­rin kaldırılma­sı gibi… Biz kayıt dışıyla mücadele edip, vergi gelirlerin­i artıracağı­z” diye konuştu.

YENİ GAP GELİYOR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terörün bittiğini, büyümenin başladığın­ı belirten Yılmaz, “Terörün olmadığı huzur ve güvenin olduğu bir ortamdayız. Tersine göç başlamış durumda. Bölgeye turistler gelmeye başladı. Yaylalar hayvancılı­k için kullanılıy­or. Yatırımcıl­ar bölgeye geliyor. Burada demiryolla­rına ağırlık vereceğiz. Sulama projelerin­i artıracağı­z” dedi. Diyarbakır-Silvan barajı bittiğinde klasik GAP projesinin aşağı yukarı tamamlanmı­ş olacağını anlatan Yılmaz, “Ondan sonra yeni GAP projesi başlayacak. Bu proje yenilenebi­lir enerji içerecek. Organik tarımı, markalaşmı­ş gıda sektörü, kültür turizmi öne çıkacak” mesajı verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye