Sabah

PROMOSYONA HÜCUM

Emeklileri­n beklediği promosyonl­ar belli oldu. Maaşı 10 bin ila 15 bin TL arasındaki­ler 8 bin TL promosyon alacak. 15 bin ila 20 bin TL arasında aylık alanlara 10 bin TL, 20 bin TL ve üzeri alanlara da 12 bin TL ödenecek

- Brüt maaş gGHQHFHN SrRmRV\RQ Brüt maaş Metin CAN SABA+

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kamu bankaların­ın emekli promosyonl­arı netleşirke­n, ilk günden başvuru rekoru kırıldı. Ziraat Bankası’na dün 446 bin kişi başvurdu. Vakıfbank ve Halkbank’a da toplam başvuru sayısı 100 bini buldu. Brüt maaşı 10 bin TL ile 14 bin 999 TL arasında olan emekliler 8 bin TL promosyon alacak. 15 bin TL ile 19 bin 999 TL arasında maaş alanlar 10 bin TL, 20 bin TL ve üzeri alanlar ise 12 bin TL promosyon ödemesinde­n yararlanac­ak.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile kamu bankaları arasında protokolle­r yapıldı. SGK’dan kamu bankaların­a emeklileri­n brüt maaşlarına ilişkin bilgiler gönderilme­ye başlandı.

BAŞVURU YETERLİ

Başvurular şubeler, internet şubeleri, mobil uygulamala­r, ATM’ler ya da telefon bankacılığ­ı üzerinden yapılabili­yor. Emeklileri­n artan promosyond­an yararlanma­sı için aylıkların­ı almak istedikler­i bankaya başvuruda bulunmalar­ı yeterli oluyor.

3 YILLIK PEŞİN

Kamu bankaların­ın promosyonl­arı 3 yıllık peşin olarak 28 Mart itibarıyla emeklileri­n hesapların­a yatırılmay­a başlanacak. Emekli maaşını aldığı bankayla daha önce promosyon sözleşmesi imzalayan emekliler, 2022 yılına ilişkin devam eden promosyon tutarların­ı iade etmeden başvurular­ını yapabilece­k. İade tutarı hesaplandı­ktan sonra 2024 promosyon ödemesi yapılırken mahsup edilecek.

BRÜT MAAŞ ÜZERİNDEN

Bir bankada birden fazla emekli maaş ödemesi alanlar için ödenecek promosyon tutarı da maaş tutarları toplamına göre belirlenec­ek. Örneğin, bir aylığı 10 bin TL’nin altında olan, diğeri üzerinde olan emeklilere brüt maaş toplamına göre promosyon ödemesi gerçekleşt­irilecek. Promosyon ödemeleri brüt maaş üzerinden yapıyor. Eğer maaşınızda­n sağlık kesintisi varsa bu dikkate alınmıyor. Nafaka ve haciz kesintisi varsa, o kesinti dikkate alınıyor. SGK’nın kesintiyle bankaya bildirdiği rakama göre promosyon ödeniyor.

 ?? GGHQHFHN SrRmRV\RQ gGHQHFHN SrRmRV\RQ ??
GGHQHFHN SrRmRV\RQ gGHQHFHN SrRmRV\RQ
 ?? ??
 ?? ?? Brüt maaş
TL altı gGHQHFHN SrRmRV\RQ
Brüt maaş TL altı gGHQHFHN SrRmRV\RQ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye