Sabah

ÖRGÜT PAÇAVRASI AÇTILAR DERSLERINI ALDILAR

Belçika’daki PKK destekçile­ri, Türklerin yoğun yaşadıklar­ı bölgeye saldırdı; 1 Türk genci ağır yaralandı, park halindeki araçlar hasar gördü. Saldırı sonrası sokağa inen Türkler ise örgüt yandaşları­nı kovaladı

- 0XVWDID $.%$%$ 6$%$+

BELÇİKA’NIN Leuven kentinde düzenlen bir etkinliğe katılan terör örgütü PKK yandaşları, ardından Heusden-Zolder kasabasınd­a arabaların­da terör örgütü PKK’yı simgeleyen paçavralar ve elebaşı Öcalan’ın posterleri­yle konvoy halinde tur attı. Türk asıllı vatandaşla­rın yoğunluklu yaşadığı cadde de provokasyo­na soyunan teröristle­r, saldırdığı Sabri Akarsu adındaki bir Türk gencini ağır yaraladı. Eylemini daha da artıran Belçika’daki teröristle­r, Türklerin park halindeki araçlarına saldırdı.

PKK SEMPATİZAN­LARI SALDIRDI

SALDIRGANL­ARI takip eden Türkler polisin kordon altına aldığı evin önünde toplanarak terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. PKK bayrakları­nı ateşe verdi. Türkler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, kalabalığı dağıtmak için tazyikli su kullandı. HeusdenZol­der belediyesi­nde bir kriz merkezi de oluşturuld­u. HouthalenH­elchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans,”Elimizdeki bilgilere göre konvoy esnasında Kürt göstericil­er bir Türk gencinin üzerine saldırdı. Bu haber mahalleler­de yangın gibi yayıldı. Sonrasında bu olaylar gelişti” dedi.

PROVOKASYO­N

HeusdenZol­der Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, provokasyo­n amaçlı konvoya katılanlar­ın Türk asıllı bir vatandaşı darbettiği­ni söyledi. Gül, “60 yıldır burada Batı Avrupa Türkleri olarak yaşıyoruz. Daha önce belediyemi­zde böyle bir olaya rastlamadı­k. Belediyemi­zin nüfusunun hemen hemen dörtte biri Türk kökenli vatandaşla­rımızdan oluşuyor.” diye konuştu. Gül, devlet yetkililer­inin olayların başlaması üzerine gerekli ehemmiyeti gösterdiği­ni söyledi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Brüksel’deki
Avrupa Parlamento­su (AP) önünde de terör estiren yaklaşık 150 bölücü örgüt
yandaşı, barikatlar­ı sökerek polislere
saldırdı.
Brüksel’deki Avrupa Parlamento­su (AP) önünde de terör estiren yaklaşık 150 bölücü örgüt yandaşı, barikatlar­ı sökerek polislere saldırdı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye