Sabah

‘BAŞKANDAN TALİMAT ALDIM, GÖTÜRDÜM’

- DEnIz YUSUFOĞLU/

CHP’deki kirli para trafiğiyle ilgili yürütülen soruşturma­da “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağırılan CHP’li Küçükçekme­ce Belediye Başkanı

Kemal Çebi’nin oğlu Serkan Çebi,

CHP’li Maltepe Belediyesi eski Başkan Yardımcısı ve Başkan Ali Kılıç’ın danışmanı Melih Morsünbül ve İmamoğlu’nun kasası Hüseyin Köksal’ın şoförü Servet Yıldırım, dün adliyede savcılığa ifade verdi.

Serkan Çebi, o dönem CHP Küçükçekme­ce İlçe Başkanı olan

Turgay Özcan’ın kendisine para teslim ederek ofise götürdüğün­ü söyledi. Çebi, “İçerisinde yaklaşık 80-85 bin lira olduğunu söyledi. Kime teslim ettiğimi hatırlamıy­orum. Verdiğim paraları masanın üstünde saydılar. Verdiğim paralar karşısında bana herhangi bir makbuz veya belge vermediler. Paraları götürdüğüm­den babamın haberi yoktur. Bu konuyu kendisiyle paylaşmamı­ştım. Paraların nasıl, nereden temin edildiği konusunda herhangi bir bilgim yoktur” dedi.

CHP’li Maltepe Belediye

Başkanı Ali Kılıç’ın danışmanı Melih Morsünbül de teslim ettiği paralardan sonra kendisine herhangi bir makbuz verilmediğ­ine dikkat çekti. Morsünbül, Başkan Ali Kılıç’ın kendisini arayarak, laptop çantasında bir miktar para teslim ettiğini belirterek, “Paralar sayılırken konuşmalar­dan 200 bin lira civarı olduğunu duydum. Benim parayı teslim ettiğimi kanıtlayab­ilecek herhangi bir makbuz, belge veya senet vermediler. Paraların nasıl temin edildiğini bilmiyorum. Ben sadece bana verilen talimatı yerine getirdim. Kaynağı ile ilgili herhangi bir bilgim ve dahilim yoktur” dedi.

Soruşturma kapsamında “tanık” işadamı Hasan Şenyurt’la aralarında geçen konuşma kaydında, “6 ay Kültür A.Ş.’den çakarlı arabayla para taşıdık” dediği iddia edilen CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kasası işadamı Hüseyin Köksal’ın şoförü Servet Yıldırım ise ses kaydının rızası dışında alındığını belirtti. Yıldırım, “Böyle bir ses kaydı varsa ve alınmışsa rızam dışında alınmıştır” dedi.

‘YA BENDEN ÖZÜR DİLESİN YA DA YARGIYA GİDECEĞİM’

 ?? Serkan Çebi ?? Maltepe Belediye Başkanı Alı Kılıç
Melih Morsünbül
Serkan Çebi Maltepe Belediye Başkanı Alı Kılıç Melih Morsünbül

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye