Sabah

SANKİ EKREM’İN ELİNDE SİHİRLİ DEĞNEK VAR BU ŞEHRİN KIYMETİNİ BİLMEYENLE­R

-

Geçen 5 yılda verdiği 100 bin konu tu dönüştürec­eğim sözünü “hatırlamad­ı

gibi şimdi akıl almaz ve alaycı bir tavır la şöyle diyebiliyo­r:

“İstanbul depreme hazır değil diyorlar sanki Ekrem’in elinde sihirli değnek var.”

İstanbullu bu kaçamak ve perva sız cevaba ne der bilemem ama aynı İmamoğlu 2019 yılında bunun tam tersi

“5 yılda çözerim” demişti. Oysa bugün “Niye çözemedini­z?” diye sorulduğun da yine aynı pervasızlı­kla cevap veriyor:

“Mümkün müdür 5 yılda çözülme si. 25 yılda çözememişl­er...”

Gördüğünüz gibi niyet çözüm üretmek değil, yıl veya yıllar bahane... Niyet olsa en azından bir adım atılır, 100 bin değilse bile 50 bin konut yapılır ve binlerce insanın hayatı kurtulurdu. Bunu yapmak hiç de zor değil. Çünkü yapan var. Alın Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum’u ve yaptık larını... Sadece TOKİ’nin yaptığı 1 milyon 200 bin konut örneği ortada. 5 Şubat dep reminde o binaların hiçbirinde kimsenin burnu kanamadı.

Kurum şimdi aynı hizme ti İstanbullu­lara vermek istiyor ve acil çözüm için de iddialı bir söz veriyor: “Önümüzdeki 10 yıl içinde 650 bin konutu dönüştürec­eğim.”

Yakın geçmişte yaptıkları da yapacak larının teminatı. Tüm Türkiye, bu gerçe ğe her sel, yangın ve depremde tanık oldu. O tanıklarda­n biri de yakın çalışma arka daşı bir önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ydu. Şimdi sözü ona bırakalım:

“İstanbul bir karar verecek. Ya kentsel dönüşüm diyecek ya dep rem diyecek ya Ekrem diyecek... Ben Murat Kurum’u Malatya’da, Elazığ’da depremde tanıdım. Ben Murat Kurum’u Giresun Dereli’de tanıdım. Kastamonu Bozkurt sel afetinde tanıdım. Ben Murat Kurum’u Sinop Ayancık, Bartın Ulus’ta, Kastamonu Çatalzeyti­n’de sel afetinde tanı dım. Ben Murat Kurum’u İzmir’de deprem de tanıdım. Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınları­nda Antalya Manavgat’ta, Muğla Milas’ta tanıdım. Ben Murat Kurum’u 6 Şubat depreminde, annelerini babaları nı kaybetmiş insanların başlarını Murat Kurum’un omzuna dayadığınd­a tanıdım.

Ben Murat Kurum’u Bodrum’da tatilde şezlongda uzanırken birbiri mize yağ sürerken tanımadım. Ben Murat Kurum’u tatilde de tanıma dım.”

Soylu, İstanbullu­nun bir seçim yapa cağını belirtiyor ve İstanbullu­lara şöyle ses leniyor:

“İstanbul bir karar verecek. Ya kendine hizmet edecek birisine karar verecek ya da gelecek hesabıyla İstanbul’un 5 yılını çarçur eden biri sine karar verecek. Bu şehrin kıyme tini bilmeyenle­re Allah rızası için siz de kıymet vermeyin...”

İstanbullu sandığa giderken depremi unutmamalı ve vicdanının sesini dinleme li...

SMS MO9 \a] 1 ·\e J|Qder. 1 facebook.com/mahmutovur

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye