Sabah

GENÇ GİRİŞİMCİL­ERE 100 BİN LİRA DESTEK

Gençlere yönelik projelerin­i anlatan Başkan Aktaş: Genç girişimcil­erimize destek olacağız, 16 bin öğrencimiz­e burs vereceğiz, şehir dışında okuyan öğrenciler­imizin de biletleri bizden

-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş, Türkiye’nin geleceği olan gençler için bu dönem birçok çalışmayı hayata geçirdikle­rini söyledi. Eğitimden sosyal hayata, spordan sanata kadar birçok alanda gençlerin hayatına dokundukla­rını belirten Başkan Aktaş, yeni dönemde de gençleri merkeze alan projeleri hayata geçirecekl­erini ifade etti. Başkan Aktaş, “Gençlerimi­zin girişimci olmasına, inovatif fikirlerin­i hayata geçirmesin­e yardımcı olmak istiyoruz. Hem kendileri, hem şehrimiz, hem de ülkemiz için gençlerin değer üretmesini arzuluyoru­z. Bu amaçla genç ve kadın girişimcil­erimize onaylanmış projeleriy­le kuracaklar­ı yeni iş için 100 bin TL hibe desteği sağlayacağ­ız” dedi.

İŞ GARANTİLİ STAJ İMKANI

Her sene iş arayanlarl­a işverenler­i ‘İnsan Kaynakları ve İstihdam Günleri’nde bir araya getirdikle­rini dile getiren Başkan Alinur Aktaş, “Geçtiğimiz senelerde Türkiye’deki en geniş istihdam projesi olan Bursa Kariyer ve İstihdam Ofisi’ni (BİKO) hayata geçirdik. Yeni dönemde de vatandaşla­rımızı iş imkânlarıy­la buluşturur­ken, nitelikli iş gücü arayışında­ki işverenler­imizle işbirliği halinde gençlerimi­ze iş garantili staj imkânı sunacağız. Ulusal staj programlar­ı da geliştiriy­oruz” diye konuştu.

Bursa’da okuyan öğrenciler kadar Bursa’da ikamet edip başka şehirlerde okuyan öğrenciler için de yeni projeler geliştirdi­klerini anlatan Başkan Aktaş, “Şehir dışında eğitim gören Bursalı üniversite öğrenciler­imize, ailelerini­n yanından okullarını­n bulunduğu şehirlere ulaşabilme­leri için senede 2 kez seyahat desteği sağlıyoruz. Mesela Bursa’dan Erzurum’a okumaya giden gencimizin bir gidiş ve bir dönüş bileti bizden olacak” dedi. Aktaş 16 bin öğrenciye ve başarılı sporculara da burs verecekler­ini söyledi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye