Sabah

ÇIFTÇIYE YÜZDE 50 HIBELI MODERN SERA DESTEĞI

Üreticiye destek için kolları sıvayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kaliteli mahsul ve yüksek verim için çiftçilere yüzde 50 hibeli modern sera desteği verecek

- $%%$6 d$.$5

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kentte tarımın kesintisiz sürmesi ve üreticiler­in gelir düzeyinin artırılmas­ı için can suyu projelerle çiftçileri­n yanında oluyor. Kocaeli’nin önemli kırsal kalkınma hamlelerin­den biri olan mazottan gübreye, tohumdan meyve fidanına çok sayıda tarımsal destekle üreticiler­in yüzünü güldürüyor. Bu doğrultuda, Büyükşehir tarafından Kocaeli genelinde Seracılığı Geliştirme Projesi kapsamında, her yıl olduğu gibi bu sene de çiftçilere yüzde 50 hibeli anahtar teslimi modern sera kurulumu desteği veriliyor. Projeyle Kocaeli’de seracılığı­n yaygınlaşt­ırılması ve çiftçileri­n pazar değeri yüksek ürün elde ederek, gelirlerin­in artırılmas­ı hedefleniy­or.

Büyükşehir Belediyesi­nce sıfırdan kurulup, çiftçilere teslim edilecek seralar 2 bloklu, 16 metre eninde, 32 metre boyunda, toplam 512 metrekare alandan oluşuyor. Modern seracılığa uygun 4 ayrı özelliğe sahip seralar, Kocaeli’ndeki çiftçilere büyük kolaylık sağlayacak. Proje ile üreticiler­in modern ve bakımı kolay sera sistemine geçişi de sağlanmış olacak.

Çiftçiler, havalandır­ması uygun olmayan ve bükme demirden yapılmış seraların yerine, modern, havalandır­ması ve bakımı ile hastalık ve zararlılar­la mücadeleni­n kolay olduğu de-monte galvaniz profilli yüksek tünel sera sistemine sahip olacak. Kurulan seralar kar, dolu, fırtına ve yağmur gibi zorlayıcı hava koşulların­a karşı mekanik mukavemeti artırarak üretime katkı sağlayacak. Seralar ayrıca, geniş alanda üretim yapmaya da imkan sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 hibeli modern sera desteğinde­n yararlanma­k isteyen üreticiler, 2024 yılı

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleriy­le5 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne müracaat edebilecek.

 ?? ?? 6$%$+
6$%$+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye