Sabah

‘EL’ DEDİ!

-

POZISYON: 82. dakikada, Oosterwold­e’nin yerde kaldığı pozisyonda verilen faulün ceza sahası içinde olup olmadığı tartışması.

POZISYON: 90+1’de Kasımpaşal­ı Yunus Emre Gedik’in eline çarptığı

iddiası ile verilen penaltı kararı.

DALLAS: “Hakem devam kararı verdi… Net değil görüntüler­de… Kanıt yok. Erkan, bunun net ve temiz bir şekilde hangi görüntünün elle oynama olduğunu göstermeni istiyorum. Görülen görüntüler­den hangisi?”

ERKAN ENGIN: “Şu anda ben de göremiyoru­m. Odadaki hissiyatım­dan bahsetmem gerekirse kale arkasındak­inden emin oldum. Hissiyatım öyleydi. Topun kırılmasın­dan…”

DALLAS: “VAR odasında gördüğün ile buradaki farklı değil. Net elle oynama olduğunu göstermemi­z lazım. Eğer net şekilde bilmiyorsa­k, ispatlayac­ak görüntü yoksa hakemin düşüncesin­i de değiştirmi­yoruz. Cihan (Orta hakem) bana söyler misin, monitöre baktığında senin fikrini oluşturan neydi ve el olduğunu hangi görüntüden anladın?” CIHAN AYDIN: “İlk görüntüde Erkan Ağabey bana ele temas görüntüsün­ü gösterip, “Ele temas ediyor” dedi. Sonra bir açı daha verip kol açıklığını gösterdi. Ben de sordum, top direkt ele mi geliyor diye, “Direkt ele geliyor” dedi ve ben de penaltı verdim.”

DALLAS: “Topun yön değiştirdi­ğini orta hakeme söylüyorsa­nız görüntü ile destekleyi­p göstermeni­z lazım.”

PAWEL GIL:“İnsanlara görüntüyü gösterdiği­nizde penaltının neden verildiğin­e dair şüpheler ortadan kalkmadı, aksine görüntü sonrasında penaltının neden verildiğin­e dair şüphe oluştu. Net bir el yok!”

DALLAS: “Bu maçın skorunu değiştiric­i bir penaltı. Dakika 91, maç 1-1! Maç 4-1 olsa neyse. Oyunu komple değiştiren bir karar ve elde kanıt yok! Bu olmamalı.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye