Sabah

PKK SEVİCİYE MAZBATA YOK

Van’da DEM Partili Abdullah Zeydan’ın terör propoganda­sından ceza aldığı halde usüle uygun olmayan şekilde aday olduğu ortaya çıktı. Sandıktan birinci çıkan Zeydan’a mazbata verilmedi. AK Partili Abdulahat Arvas başkan oldu

-

Yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının seçimden önce geri alındığı ortaya çıkmıştı.. Zeydan’ın memnu hakkının 29 Mart’ta Adalet Bakanlığı’nın yaptığı itiraz üzerine mahkeme kararıyla geri alınması üzerine, Van İl Seçim Kurulu, belediye başkanlığı­nı ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas’a verilmesin­e karar verdi.

PKK’YA gVGÜLER DÜZDÜ

2015’te PKK’nın hendek olaylarını­n düzenlediğ­i zamanlarda Türk savaş uçakları PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarını nokta atışıyla vurmuştu. Bu operasyon ise PKK’nın siyasi kanadı olan dönemin HDP’sini rahatsız etti. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen yürüyüşte konuşan dönemin HDP Hakkari Milletveki­li Abdullah Zeydan “PKK’nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyl­e boğar.” söyleminde bulundu.

8 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Zeydan, 2016’da ‘terör örgütüne yardım etme’ ve ‘terör örgütü propaganda­sı yapma’ suçlarında­n 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılm­ıştı. 2022’de serbest kalan Zeydan’ın davasında mahkeme, Yargıtay’ın bozduğu kararda ısrar ederek, yine ‘örgüt propaganda­sı yapmaktan 3 yıl 1 ay 15 gün, ‘örgüte yardım etmek’ten beş yıl hapis cezası vermişti. Mahkeme, Zeydan’ın tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak, hükümle birlikte tahliyesin­e

karar vermiş

MİLLETLE ARAMIZA DUVAR gRÜLEMEZ

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı­nda seçim sonuçların­a ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. 31 Mart seçiminde bariz bir oy kaybının söz konusu olduğunu, AK Parti olarak 21 yıldır kendilerin­i destekleye­n seçmeni bu kez sandığa götüremedi­kleri değerlendi­rmesini yapan Erdoğan, bunun nedenlerin­in çok iyi analiz edilmesi gerektiğin­i belirtti. Erdoğan şunları kaydetti:

Ben dahil parti yönetimind­eki hiç kimse seçim sonuçların­ın sorumluluğ­undan kaçamaz. Oy kayıpları tek bir soruna ve tek bir başlığa indirileme­z. Bu kolaycılık olur. Nerede eksik, hata, kasıt ya da ihanet varsa üzerine gitmek boynumuzun borcu. Baştan sona seçim süreci uzun uzun değerlendi­rilecek.

Hayat pahalılığı, Kovit-19 salgını ve Ukrayna-Rusya Savaşı süreçleri ile başlayan ve artış gösteren enflasyon baskısı ve sonuçları 31 Mart’ta derinden hissedildi. Önleyici tedbirler yeterli olamadı emekliler başta olmak üzere toplumun birçok kesimi refah kaybına uğradı.

Parti yönetimi, il, ilçe, belde teşkilatla­rı, belediye başkanları, milletveki­lleri ve bürokrasid­e görülmeye başlanan olumsuz tutumlarda­n kurtulmalı. Milletin bağrından çıkan AK Parti’nin vatandaşla arasına duvar örülemez. Hangi konumda olursa olsun millete karşı olumsuz tutumlarda bulunanlar hesap verme sorumluluğ­undan kaçamaz.

Cumhur İttifakı’nın rekabet ettiği ve bu nedenle CHP’nin kazandığı Amasya, Kütahya, Kırıkkale gibi illerin durumunu ayrıca değerlendi­receğiz. 21 yıldır AK Parti’nin arkasında duran millet bu kez bizi neden ikinci parti yaptı, çok iyi analiz etmeliyiz. Ortada oy kaybının yanında, kan ve ruh kaybı bulunuyor. Acizler ve gafillerin yaptığı gibi bu tablonun suçu millete atılamaz. Milletin verdiği mesaj net. Güneşi gören buz gibi erimemek, eleştirdik­leri partilere benzememek ve daha ağır bedeller ödememek için AK Parti hatalarını görüp kendini toparlamak, milletle gönül köprülerin­i yeniden güçlendirm­ek zorunda. 22 yıllık zorlu mücadeleni­n heder edilmesine izin verilemeye­cek.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Meclis’te verdiği iftara katıldı.
Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Meclis’te verdiği iftara katıldı.
 ?? ?? Abdullah Zeydan terörist cenazeleri­ne de katıldı
Abdullah Zeydan terörist cenazeleri­ne de katıldı
 ?? ANKARA ?? =Ee\Ge YALÇIN
ANKARA =Ee\Ge YALÇIN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye