Sabah

Seçmenin mesajı

-

AK Parti’nin seçimlerde bekledi ğini alamamasın­ın olası sebep leri üzerine tartışılıy­or. Kuşkusuz başta hayat pahalılığı olmak üzere dile getirilen sebeplerin hepsinin de etkisi vardır.

Ne var ki bir yandan da rasyo nel okumaları geçersiz kılan durum larla karşılaşıy­oruz. Örneğin İstanbul Beykoz’da AK Parti’nin kaybetmesi­n de etkili olduğu söylenen faktörlerd­en biri “depreme karşı alınacak ted birleri fazla iddialı” olması! Evet, yanlış duymadınız. AK Parti’nin, ilçe de rakibine göre “daha kapsam lı bir kentsel dönüşüme” soyun ma vaadi, hak kaybına uğrayacağı­nı düşünenler­in blok halinde CHP’ye yönelmesin­e neden olmuş.

Buyurun buradan yakın. Muhalefeti­n seçim zaferinin AK Parti’den çok CHP’de şaşkınlıkl­a kar şılanması da nedene dair net ifadeleri açığa düşüyor.

Ankara Etimesgut’da kanıtladığ­ı liyakatind­en ötürü her kesimden seç menin ortak tercihi olan bir aday yeri ne, vaatlerini sorulunca “birbirimiz­e sarılacağı­z” diyen bir ünlünün seçil mesi gerçekten de şaşırtıcı değil mi?

Bu sonuç karşısında Cumhur ittifa kı ne yapmalıydı diyebiliri­z? Rüştünü ispatlamış bir belediyeci yerine o da

tutup daha ünlü bir oyuncuyu mu aday yapmalıydı mesela?

Evet, şimdilik 31 Mart seçimi hak kında söyleyebil­eceğimiz tek şey, merkez seçmenin Cumhurbaşk­anı Erdoğan’la iletişime geçmenin yolu olarak sandığı kullandığı. Tavrını çoğunluklu olarak sandığa gitme me yoluyla gösteren seçmenler, (katı lım yüzde 77) önümüzdeki seçimsiz 4 yıla dair beklentile­rinin çok gerçekçi olduğunu hissettirm­ek istediler.

Yine bugünkü sıkıntılar la gidilen henüz 10 ay önceki Cumhubaşka­nlığı seçiminde yüzde 52 oyla seçtikleri Erdoğan ise balkon konuşmasın­da mesajı aldığını ifade etti.

Son 22 yıllık sandık istatistik­leri de seçmenin mesajını algılama konu sunda kimin uzman olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

 ?? ??
 ?? ?? MELIH A/7,N2. PHliK altiQRN#VaEaK FRP tU
MELIH A/7,N2. PHliK altiQRN#VaEaK FRP tU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye