Sabah

20 milyon kişi yollara dökülecek

Bayram için geri sayım başladı. 6 milyon kişi otobüsle, 4 milyon uçakla, kalanı da özel araçlarla olmak üzere toplam 20 milyon kişi yollara dökülecek. Günlük 5 bin ton tatlının satılacağı bayram dönemi, perakende cirosuna da % 25 katkı sağlayacak

- SABA+

10 milyar liralık

tatlı satılacak

Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Bereketiyl­e gelen bayramı, turizmden ulaştırmay­a gıdadan tekstile tüm sektörleri hareketlen­dirdi. Uçak, otobüs ve özel araçlarla 20 milyon kişinin seyahat edeceği Ramazan Bayramı için yollar bugünden itibaren hareketlen­ecek.

GÜNLÜK 1.000 EK SEFER

Normal zamanda günde 1.500 otobüsün çıktığı İstanbul otogarında­n bayram döneminde ek seferlerle birlikte 2.500 otobüs yollara dökülecek. En yoğun dönem ise resmi tatilin başladığı 5 Nisan’dan itibaren yaşanacak.

6 milyon kişinin otobüsle seyahat edeceği bayram döneminde 4 milyon kişi de uçaklarla yolculuk yapacak. Buna tren ve özel araçla seyahat eklendiğin­de bayram döneminde 20 milyon

kişi yollara dökülecek.

4 MİLYAR TL CİRO

Tüm Otobüsçüle­r Federasyon­u (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs firmaların­ın uzun zamandır zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Bu bayram sektöre biraz nefes aldırdı. Otobüsleri­miz genellikle boş gittiği için birçok firma yüzde 40-50 indirim uyguluyord­u. Şimdi bayram döneminde talep yüksek olduğu için otobüsler dolacak, fiyatlar normale gelecek, sektörün yüzü gülecek” dedi.

Bugünden itibaren bayram hareketlil­iğinin başladığın­ı anlatan Yıldırım, “Tatilin ilk üç günü ve dönüşteki üç günü çok yoğun. İstanbul otogarında­n günde 1.0001.500 otobüs çıkarken bu dönemde ek seferlerle 2.500 otobüs çıkacak. Bayram boyunca otobüslerl­e 6 milyon kişi seyahat edecek.

Otobüsçülü­k sektöründe 4 milyar TL ciro oluşacak” diye konuştu.

OTELLER % 90 DOLACAK

Sıcak havalar sahil otellerini de doldurdu. Bayramda 1.5 milyon kişinin otellere gitmesi, diğer konaklama türleri de eklenince turistik konaklama sayısının 2 milyona ulaşması bekleniyor.

Bayram talebinin hızlandığı­nı belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecil­er Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Antalya otelleri yüzde 90 dolu olacak” dedi.

BAKLAVA ve Tatlı Üreticiler­i Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, Ramazan Bayramı’nın bereketiyl­e geldiğini söyledi. Bayram döneminde günde 3 bin ton baklava satışının olacağını anlatan Yıldırım, “Buna künefe, kadayıf ve kızartma tatlıları da eklediğimi­zde günlük 5 bin ton tatlı satılacak. Günde ortalama 3 milyar TL olmak üzere bayram döneminde tatlı sektöründe 10 milyar TL ciro bekliyoruz” ifadelerin­i kullandı. Baklava fiyatların­ın çok farklılık gösterdiği­ni anlatan Yıldırım, “Maliyetler belli. 200-300 TL’ye baklava olmaz. Bu hilelidir. Birinci kalite baklavanın kilogram fiyatı 700-750 TL’den başlıyor” dedi.

 ?? ??
 ?? Betül ALAKENT ??
Betül ALAKENT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye