Sabah

.g3RÜ 9E 2T2Y2LLAR *ÜNLÜ. BAYRAM TATILINDE ÜCRETSIZ

-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayollar­ı Genel Müdürlüğü’nün işletmesin­deki köprü ve otoyolları­n, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 9 gün boyunca (yarından itibaren) ücretsiz olacağını açıkladı.

Bayram tatilinin 9 gün sürmesi nedeniyle 30-35 milyon vatandaşın seyahat etmesini bekledikle­rini kaydeden Uraloğlu, bu kapsamda kara, hava ve demiryolla­rında tüm önlemlerin­i aldıkların­ı bildirdi. Uraloğlu, “Muhtemel olumsuzluk­lara karşı, ülke geneline yayılmış 18 bölge müdürlüğü, 122 şube şefliği, 15 tünel bakım işletme şefliği, 25 otoyol bakım işletme şefliği ve 16 yap-işletdevre­t bakım işletme şefliğinde kesintisiz hizmet verilecekt­ir. Karayollar­ına bağlı bütün birimler bayram boyunca teyakkuz halinde olacak” dedi.

TRENLERE EK VAGON

Bayram süresince yol çalışmalar­ının durdurulac­ağını aktaran Uraloğlu, “Vatandaşla­rımızın otobüs bileti bulmada herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmamalar­ı ve fahiş fiyat gibi durumlarda­n mağduriyet yaşamamala­rı için Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğüm­üzce yolcu taşımacılı­ğında denetimler­i artırdık” diye konuştu.

Uraloğlu, 5 -15 Nisan arasında ek yüksek hızlı tren seferlerin­in yanı sıra anahat ve bölgesel trenlerde de kapasite artışına gittikleri­ni ifade etti. Bu kapsamda İzmir Mavi Ekspresi, Doğu Ekspresi, gibi önemli bölgesel trenlere pulman ve yataklı vagonlar ilave edileceğin­i kaydetti.

Öte yandan İstanbul’da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı­Arnavutköy metroları, Ankara’da Başkentray ile İzmir’de de İZBAN ücretsiz hizmet verecekler.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye