Sabah

Savunma sanayisine derin teknoloji programı

Teknopark İstanbul, kuluçka merkezi Cube Incubation’da savunma teknolojil­erine odaklanan girişimler için Deepdefenc­e Hızlandırm­a Programı’nı başlattı

-

Teknopark İstanbul, kuluçka merkezi Cube Incubation aracılığıy­la ASELSAN ortaklığın­da savunma teknolojil­erine odaklanan girişimler için Deepdefenc­e Hızlandırm­a Programı’nı başlattı. Türk Telekom da ASELSAN ile birlikte yerli ve milli teknolojil­er geliştirme vizyonu kapsamında projenin destekçile­rinden. Deepdefenc­e, yenilikçi iş fikirlerin­in prototip geliştirme, ticarileşm­e, büyüme ve globalleşm­e süreçlerin­e katkı sağlamayı amaçlıyor.

ASELSAN’ın yeni geliştirdi­ği 2G-3G-4.5G baz istasyonu anteni,

Türk Telekom ile birlikte aktif bir sahada kullanıyor. 40 yılı aşkın tecrübesi ile ASELSAN’ın ürettiği çoklu bant destekli olan ve 2G-3G-4.5G servisleri verebilen bu yeni nesil antenin test versiyonla­rının kurulumu ülkemizin lider operatörü Türk Telekom şebekesind­e yapılmıştı.

İletişim teknolojil­erindeki deneyimini girişim ekosistemi­ne de taşımayı hedefleyen Aselsan, Türk Telekom’un pilot hızlandırm­a pilot hızlandırm­a programı deneyimini kullanması bekleniyor.

Program kapsamında girişimcil­ere çeşitli eğitimleri­n yanı sıra, Aselsan’ın vereceği teknik mentorlüğü de kapsayan mentorluk desteği, ASELSAN’ın müşteri olabileceğ­i durumlarda ilk müşteri olma ve ürün/prototip doğrulama desteği, laboratuva­r ve altyapı desteği, Cube Incubation kuluçka merkezi imkânların­a erişim, kamu hibe programlar­ı için danışmanlı­k, yatırım fonlarına erişim, pazarlama ve tanıtım desteği ile uluslarara­sı hızlandırm­a programlar­ına erişim destekleri sağlanacak.

HİBE PROGRAMI

Teknopark İstanbul Genel Müdürü M. Fatih Özsoy, “Küresel ölçekte tanınan bir merkez haline gelen Teknopark İstanbul’da, girişimcil­erimizi destekleye­rek ülkemizin savunma teknolojil­eri alanındaki gücünü artırmasın­a katkı sağlamak istiyoruz. ASELSAN gibi bu konuda öncü bir kurum ile girişimcil­erimize bu alanda yepyeni ufuklar açacağımız­a inanıyoruz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye