Sabah

%aykarªGaQ HkRQRmiyH 12.2 milyarlık katkı

Savunma ve havacılık sektöründe­ki ihracatın üçte birini yapan Baykar, 2023’te ödediği vergi ve yaptığı bağışlarla Türkiye’ye 12.2 milyar TL katkı sağladı

-

Dünyanın en büyük SİHA üreticisi ve ihracatçıs­ı olan Baykar’ın toplumsal ve insani yardım faaliyetle­ri hız kesmeden devam ediyor. Baykar’dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin milli ve özgün SİHA sistemleri­ni geliştiren Baykar, 2023 yılında ödediği vergiler ve yaptığı bağışlarla Türkiye’ye 12.2 milyar liralık doğrudan katkı sağladı.

6.4 MİLYAR TL VERGİ ÖDENDİ

34 ülkeye SİHA ihracatı yaparak bu alanda dünyanın en büyük ihracatçı firması olan Baykar, 2023 yılında toplamda 6.4 milyar lira vergi ödedi. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, 2021 ve 2022 yılında vergi rekortmenl­eri listesinin birinci ve ikinci sırasında yer aldı. Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar, 2023’te toplam 800 milyon lira gelir vergisi ödedi.

5 MİLYARLIK BAĞIŞ YAPILDI

6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketler­i sonrasında toplumsal sorumluluğ­unu unutmayan Baykar, bölgeye yardım ekipleri gönderdi. 2 bin kişilik konteyner kent kuran Baykar, birçok noktada açtığı aşevleriyl­e depremzede vatandaşla­ra hizmet verdi. Bunun yanı sıra Adıyaman, Hatay ve Kahramanma­raş’ta depremzede vatandaşla­ra teslim edilmek üzere Baykar tarafından inşa edilen 1012 kalıcı konut projesi de hızla devam ediyor. Baykar’ın

Filistin’deki insani ihtiyaçlar için AFAD ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıy­la yaptığı 10 milyon dolar tutarındak­i yardımlar Gazze’ye ulaştı. Deprem bölgesi ve Gazze’de zulüm altında var olma mücadelesi veren mazlum Filistin halkına toplam 5 milyar liralık bağış yapıldı.

İLK GÜNDEN SAHADAYIZ

Selçuk Bayraktar, asrın felaketind­e Baykar olarak ilk günden itibaren sahada oldukların­ı belirterek, “Yaraların sarılması için seferber olduk” dedi. Bayraktar ayrıca, Filistin’e de insani yardım ulaştırdık­larını söyledi. Haluk Bayraktar da, “Sadece 2023 yılında vergi ve bağışlarla ülkemize 12.2 milyar liralık doğrudan katkıda bulunduk” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? Haluk Bayraktar (solda) ve Selçuk Bayraktar
Haluk Bayraktar (solda) ve Selçuk Bayraktar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye