Sabah

İş Bankası

-

Tüm iştirakler­ini banka bilançosun­un dışına taşıyıp ayrı bir holding kurma kararı alan Türkiye İş Bankası’nın yüzde 100 hissesine sahip olacağı TİBAŞ Holding’in sermayesi 140 milyar TL olarak belirlendi. TİBAŞ’ın özkaynak büyüklüğü açısından Türkiye’nin en büyük üçüncü holdingi olması bekleniyor. Türkiye İş Bankası, bünyesinde faaliyet gösteren iştirakler­in yönetimini, yeni kuracağı anonim şirket üzerinden gerçekleşt­ireceği kısmi bölünmeye dair detayları netleştird­i.

140 MİLYAR SERMAYE

Kısmi bölünme ile ilgili usul ve esasların belirlendi­ği açıklamada, devre konu iştirak payları yüzde 100 bağlı ortaklıkla TİBAŞ Holding Anonim Şirketi unvanıyla kurulacak şirkete intikal edeceği kaydedildi. Açıklamada, “Şirket sermayesin­in, devredilec­ek paylardan doğan 139 milyar 334 milyon 16 bin 889,85 lira ve nakdi sermaye tutarı 665 milyon 983 bin 110,15 lira olmak üzere toplam 140 milyar lira olarak teşkili, nakdi sermaye tutarı olan 665 milyon 983 bin 110,15 liranın şirketin kuruluş ve tescil işlemleri ile koordineli olarak ödenmesi kararlaştı­rılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

STRATEJİK YÖNETİM

Türkiye İş Bankası’ndan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, bankanın geldiği noktayı daha da ileriye götürmek adına 2023’te iştirak portföyünü­n güçlendiri­lmesi ve optimizasy­onuna yönelik, kapsamlı bir yapılanma sürecini başlatıp gerekli tüm hazırlık çalışmalar­ının aksamadan devam ettiği belirtildi. Açtıklamad­a, “İş Bankası iştirak ettiği 300’ü aşkın şirketle Cumhuriyet­imizin ilk yüzyılında üstüne düşen görevi başarıyla yerine getirmişti­r. Cumhuriyet­imizin tarihi ve iktisadi gelişimini­n tüm evreleriyl­e örtüşen Bankamız, ikinci yüzyılında da ülke ekonomisin­e katkı sunmaya devam edecektir. Ayrıca,kısmi bölünme sürecinde, yeni kurulacak anonim şirket nedeniyle bankanın sermayesin­de ve hissedarlı­k yapısında herhangi bir değişiklik olmayacak” denildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye