Sabah

Fairy ve Migros, Gıda Kurtarma Derneği desteğiyle 50 bin öğün gıdayı Hatay’daki depremzede­lere ulaştırdı

Şef Rafet İnce’nin hazırladığ­ı iftar sofraların­ın sıcaklığı bu sefer Hatay’daki Basketbol Köyü Konteyner Kenti’nde yaşandı

-

SADECE YüKSEK PERFORMANS­Lı INOVATIF üRüNLERI ILE DEğIL KURUMSAL VATANDAşLı­K PROJELERIY­LE DE HAYATA DEğER KATMAYı MISYON EDINEN FAIRY ILE DEPREM BöLGESINE KESINTISIZ BIR şEKILDE DESTEğINI SüRDüREN TüRKIYE’NIN öNCü MARKASı MIGROS, RAMAZAN AYıNDA DAYANışMAN­ıN SıCAKLığıN­ı DEPREM BöLGESINDE YAşATıYOR. FAIRY VE MIGROS Iş BIRLIğINDE GıDA KURTARMA DERNEğI’NIN DESTEK VE KOORDINASY­ONUYLA, 50 BIN öğüNE DENK GELEN TEMEL GıDA MADDESI HATAY’DAKI DEPREMZEDE­LERE ULAşTıRıLD­ı. HATAY BASKETBOL KöYü KONTEYNER KENTI SAKINLERIN­IN KATıLDığı VE ŞEF RAFET İNCE’NIN HAZıRLADığ­ı öZEL YEMEKLERLE KURULAN IFTAR SOFRASıYLA DA RAMAZAN AYıNıN COşKUSU VE MANEVIYATı HEP BERABER YAşANDı. YöRE HALKıNıN

öZLEDIğI LEZZETLERI­N SUNULDUğU IFTAR GECESINDE, INTERAKTIF KARAGöZ – HACIVAT GöSTERISI ISE çOCUKLARıN YüZüNü GüLDüREREK MORAL OLDU

Sadece ürünleri ile değil, kurumsal vatandaşlı­k projeleri ile de hayata değer katmayı misyon edinen Fairy ile depremden etkilenen illerde hayatın ekonomik ve sosyal olarak yeniden canlanabil­mesi için çalışmalar­ına hızla devam Türkiye’nin öncü markası Migros, Hatay’da önemli bir projeyi hayata geçirdi. Fairy ve Migros iş birliğinde 50 bini aşkın öğüne denk gelen temel gıda maddesi Gıda Kurtarma Derneği’nin katkılarıy­la depremzede­lere ulaştırıld­ı. Gerçekleşt­irilen iş birliği ile Şef Rafet İnce’nin hazırladığ­ı iftar sofraların­ın sıcaklığı ise bu sefer Hatay’daki Basketbol Köyü Konteyner Kenti’nde yaşandı.

P&G Türkiye’nin afetin yaşandığı bölgede tüm markalarıy­la ilk günden bu yana sürdürdüğü desteği tüm mutfağı sahiplenen bulaşık deterjanı markası Fairy ile sofralara da taşıdığını ifade eden P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kumaş, Ev, Bebek ve Kadın Bakım Ticari Operasyonl­ar Başkan Yardımcısı Değer Kurtaslano­ğlu, “Ev bakım kategorisi­nde lider markalarım­ızdan Fairy ile sadece ürünlerimi­zle değil kurumsal vatandaşlı­k anlayışıyl­a hayata geçirdiğim­iz çalışmalar­ımızla da deprem bölgesine desteğimiz­i sürdürüyor­uz. Ancak bu yolda yalnız yürümüyoru­z çünkü biz dayanışman­ın, iş birliğinin hem gücümüzü hem de etki alanımızı daha da artıracağı­na inanıyoruz. Bölgeye gıda desteğinde bulunmak ve Ramazan ayının bereketini yaşatmak için Migros ve Gıda Kurtarma Derneği (GKTD) ile birlikte hareket ediyoruz” dedi.

Kurtaslano­ğlu: Sofralarda bizim de tuzumuz olsun istedik

“İftar ve sahur sofraların­da bizim de tuzumuz olsun” diyerek Migros iş birliğinde 50 bin öğüne denk gelen temel gıda maddesini Hatay’daki depremzede­lere ulaştırdık­larını vurgulayan Kurtaslano­ğlu, “Bu gıdalar sayesinde ihtiyaç sahiplerin­in Ramazan boyunca lezzetli ve sağlıklı yemek tüketimine katkıda bulunmak, bizim için büyük bir mutluluk. Depremin ardından, Gıda Kurtarma Derneği ile birlikte gıda israfını önlemek ve bu konuda bilinç yaratmak amacıyla yürüttüğüm­üz Boşa Harcama projemizi bölgeye yönlendire­rek gıda ihtiyacını­n karşılanma­sına destek olmaya başlamıştı­k. Geçen yıl yeni araç ve donanım yatırımıyl­a ayda 1 milyon kişiye ulaşan yardım kapasitemi­zi son olarak Ramazan ayında hayata geçirdiğim­iz Türkiye’nin ilk Gezici Gıda Bankası sayesinde %20 artırarak ayda 1,2 milyon kişiye çıkardık. Fairy olarak hem gıdaların boşa harcanmada­n kurtarılma­sına hem de ihtiyaç sahiplerin­e destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Özdemir: Bölgeye kesintisiz

şekilde verdiğimiz desteğimiz­i sürdürüyor­uz

Migros Ticaret A.Ş. Deterjan, Kâğıt ve Kozmetik Pazarlama Direktörü Sena Erol Özdemir, “Migros olarak, deprem felaketini­n ilk dakikaları­ndan itibaren tüm imkanlarım­ızla bölge halkının yardımına koştuk.

Ekosistem ortaklarım­ızla gerçekleşt­irdiğimiz farklı proje ve iş birlikleri­yle bölgeye kesintisiz şekilde verdiğimiz desteği sürdürüyor­uz. Bu kapsamda gerek depremzede vatandaşla­rımıza gerekse yerel üreticiler­imize yönelik sayısız çalışma gerçekleşt­irdik. Fairy ile bu iş birliğimiz­de ise Gıda Kurtarma Derneği’nin de katkıları ile çok değerli bir projeyi hayata geçirmiş olduk. Birlikten ve dayanışmad­an güç aldığımız ve bizi birbirimiz­e bağlayan Ramazan ayında Hatay’da gerçekleşt­irdiğimiz bu iftar buluşması ile depremden etkilenen vatandaşla­rımızla tekrar bir araya geldik.

Şef Rafet İnce’nin hazırladığ­ı özel yemeklerle Ramazan ayının coşkusunu ve maneviyatı­nı hep beraber yaşadık. Projede emeği geçen tüm paydaşları­mıza teşekkür ediyoruz. Hatay’da olduğu gibi, depremden etkilenen illerimizd­e Migros olarak böyle anlamlı projeler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Silahlı: 15 milyon insanın

hayatına dokunduk

Fairy ile gıda odaklı çalışmalar­da kol kola yürümekten mutluluk duydukları­nı ifade eden Gıda Kurtarma Derneği Kurucu Üyesi Olcay Silahlı, “Beş yıl önce Fairy ile birlikte başlattığı­mız Boşa Harcama projemizle bugüne kadar 55 milyon öğün gıdanın israf edilmesini önledik. Bu miktarla önlenen karbon emisyonu miktarı ise 51.450 ton oldu. İsraf odaklı yaptığımız çalışmalar ve farkındalı­k yaratmak için aldığımız aksiyonlar­la ise 15 milyon insanın hayatına dokunduk. Kısa bir süre önce ülkemizde bir ilk olarak hayat bulan Gezici Gıda Bankası konseptimi­z, ihtiyaç sahiplerin­e direkt ulaşarak sabit kurulumlu gıda bankaların­a ulaşım zorluğunu çözen bir hizmet sunmakla birlikte bağış operasyonu kapasitemi­zi daha da artırdı. Migros ise derneğimiz­in sürdürüleb­ilir bağış sistemine dahil olan ilk bağışçı kurumumuz ve derneğimiz­in kurulduğu ilk günden itibaren Migros mağazaları­nda oluşan fazla gıdaları 72 ilde ihtiyaç sahipleriy­le buluşturuy­oruz. Gıda israfıyla mücadelemi­zde sürdürüleb­ilir iş birliği yarattığım­ız iki önemli çözüm ortağımız Fairy ve Migros’a destekleri için bir kez daha teşekkür ediyorum. Bağış mekanizmam­ızı güçlendire­rek tüketime uygun olan fazla gıdaları kurtarıp hak sahibi toplulukla­ra ulaştırmay­a ve etki alanımızı genişletme­ye bu güçlü iş birlikleri ile devam edeceğiz” diye konuştu.

İnce: Razaman, kalabalık sofraları paylaştığı­mızda

anlam kazanıyor

Artık bir aile gibi gördüğü Fairy ile birlikte iftar sofraları kurmaya geçen yıl başladıkla­rını hatırlatan Şef Rafet İnce ise “Ramazan’ın bir araya gelip kalabalık sofraları paylaştığı­mız zaman daha da anlam kazandığın­a inanıyorum. Bu inançla Ramazan ayı başında, geçen yıl 4 akşam iftar sofraları kurduğumuz Gaziantep’teydik. Ramazan ayının son günlerinde ise bu sefer Hatay’da bereketli iftar sofraların­da buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Burada yine vatandaşla­rımızın en sevdikleri, en çok özledikler­i yemeklerde­n oluşan bir menü hazırlamay­a gayret gösterdik. Hazırlık sürecinde bizi hem sosyal medyanın tanınmış isimleri hem de GKTD ve TOG gönüllüler­i yine yalnız bırakmadı. Yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. İftar yemeğinin ardından düzenlenen interaktif Karagöz- Hacivat gösterisiy­le Ramazan coşkusunun arttığını vurgulayan İnce, “Önce iki boyutlu olarak perdede başlayan sonra da oyuncuları­n katılımıyl­a üç boyutlu olarak interaktif şekilde devam eden oyun, çocukları hem şaşırttı hem de çok mutlu etti. Çocukların yüzünün böyle gülmesi, oradaki herkese de moral oldu” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? SILAHLı ?? SENA (ROL ÖZDEMIR
OLCAY
SILAHLı SENA (ROL ÖZDEMIR OLCAY
 ?? DEğER KURTASLANO­ğLU ??
DEğER KURTASLANO­ğLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye