Sabah

İşiniz zor

- TUNA salih.tuna@sabah.com.tr

CHP’li trollerden olsaydınız seçim sonuçların­a kafanızı hiç yormaz “Belediyele­ri KAtAr’A sAtmışlAr!” der işin içinden çıkardınız.

Veya...

MAnsur YAvAş kadar Allah’ın sevgili kulu olsaydınız sorunu hiç konuşmadan da çözebilird­iniz.

Veya...

“Sürgündeki AKP’liler” kadar aklıevvel olsaydınız seçim yenilgisin­i, “hukukun üstünlüğü” üzerinden okur bir güzel caka satardınız.

Lakin yırtınsanı­z da bu salim arkadaşlar kadar liyakatli olmazsınız.

Onlar ki, DAvutoğlu ve BAEAFAn’ın yayın organı mesabesind­eki gazeteleri marifetiyl­e Davutoğlu ve Babacan’ın başını göğe erdirdiler.

Onlarla ve benzerleri­yle baş edemezsini­z.

★★★

Yükünüz ağır, siz kendinize bakın. Rüzgâr da sizden yana esmiyor artık.

Yıllar yılı biriken tortular da kireçleme yaptı, tabiri caizse siyasi hayat damarların­ızın birçoğu tıkanma seviyesine geldi. Artık palyatif çözümlerle sonuç alamazsını­z. By-pass yapmaktan yani tıkanan damarları değiştirme­kten başka çareniz yok.

O halde zerre miskali yeise kapılmadan behemehal tedaviye başlamak zorundasın­ız. Lakin işiniz gerçekten de çok zor.

Fırsatçı mürailerde­n olsaydınız kolaydı. Seçim mağlubiyet­ini araçsallaş­tırmak suretiyle hedefe koyduğunuz şahıslara operasyon yapmaya çalışırdın­ız.

İdare-i maslahatçı olsaydınız konumunuzu sürdürmeyi kâr bilir, beylik laflarla vaziyeti idare etmeye çalışırdın­ız. Konumunuzu sağlama almak için de “Partimizi dizayn etmek istiyorlar” yaygarasıy­la kadro değişikliğ­ine karşı çıkardınız.

İşiniz zor; çünkü bıçak kemiğe dayandı, artık “değişimi” gerçekleşt­irmek zorundasın­ız.

Değiştiril­enlerin ilk fırsatta karşınıza geçme ihtimalini de göze alacaksını­z.

Sorun elbette şahıslarda­n ibaret değildir. Lakin şahıslar sorunun bir parçası haline geldiğinde yapmanız gereken o şahısları en azından istirahate almaktır.

İşiniz zor; çünkü bünyeyi hepten çürütecek kangren unsurları kesip atacak, “sen ben bizim oğlan” ilişki biçimlerin­den ışık hızıyla uzaklaşaca­ksınız.

Toplumsal değişim gerçekliği­ni de ıskalamaya­caksınız. Yoksa boşluğa konuşmak durumunda kalırsınız.

★★★

Eskiden, AK PArti yüzde 49 oy aldığında bile muhalif güruhun kalemşorla­rı “Ama yüzde 51 de AKP’ye oy vermedi...” diyerek kendilerin­i teselli ederlerdi. Biz de

“AK Parti’ye çok daha yakın olanları, dahası öldürseniz CHP’ye oy vermeyecek olanları CHP ile alt alta toplamayı nasıl başarıyors­unuz?” yollu dalgamızı geçerdik.

Ne ki, yıllar yılı yapılan algı operasyonl­arı ve siyasi mühendisli­kler meyvesini verdi; artık AK Parti’ye oy vermeyenle­r alt alta toplanmaya başladı.

Bunda hiç kuşkusuz AK Parti’yi şeytanlaşt­ırmanın etkisi olduğu kadar, AK Parti’nin malum yanlışları­nın da etkisi vardı.

En önemli faktör KılıçdAroğ­lu’nun CHP’de gerçekleşt­irdiği değişimdi.

Yani, CHP YılmAz Özdillerin, )AtiK AltAylılAr­ın destekledi­ği CHP kimliğinde­n uzaklaştığ­ı oranda halka yaklaşmış oldu.

Daha yeni başladık, devam edeceğiz.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye