Sabah

GECE KULÜBÜ ŞEFINDEN ÖLÜMÜNE FEDAKÂRLIK

İstanbul’da bir gece kulübünde 29 kişinin feci şekilde can verdiği yangın faciasında hayatını kaybeden gece kulübü salon şefi Özkan Baş’ın arkadaşlar­ını kurtarmak isterken öldüğü ortaya çıktı. 3 kişiyi dışarı çıkaran Baş’ın, tekrar içeri girdiği ancak çık

- Yunus Emre KAVAK - Mustafa KAYA / SABAH

İstanbul Beşiktaş’ta, 29 kişinin hayatını kaybettiği ‘Masquerade’ isimli gece kulübünde yaşanan yangın faciasının ardından hayatını kaybedenle­rle ilgili yeni hikâyeler ortaya çıkıyor. Olayda hayatını kaybedenle­rden gece kulübü salon şefi Özkan Baş’ın ölmeden önce 3 kişiyi dışarı çıkardığı, bir arkadaşını daha çıkarmak için içeri girdiği sırada hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Tadilat yapılan gece kulübünde bir işçinin kaynak yaptığı sırada sıçrayan kıvılcımla­rdan çıkan yangında, gece kulübü çalışanlar­ı ve tadilat için gelen işçilerin aralarında bulunduğu 29 kişi yaşamını yitirmişti. Yangın başladıkta­n hemen sonra yıllardır gece kulübünde salon şefi olarak görev yapan Özkan Baş, iddiaya göre önce üst kattaki muhasebe görevliler­ini uyarıp dışarı çıkmaların­ı sağladı. Baş, daha sonra ise içerdeki arkadaşlar­ını kurtarmak için mücadele etti. Baş, içerdeki yoğun dumandan etkilenen 3 arkadaşını­n dışarıya çıkmasına yardımcı oldu. Baş’ın yanında ise yine hayatını kaybedenle­r arasında bulunan Şivan Dolu vardı. Dışarı çıkan Baş, diğer arkadaşlar­ını da çıkarabilm­ek için tekrar alevlerin sardığı gece kulübüne girdi. Ancak bir daha dışarı çıkamadı. Baş içerdeki yoğun dumandan etkilenere­k yaşamını yitirdi.

SON DOĞUM GÜNÜ ANISI

Salon şefi Özkan Baş’tan geriye sosyal medya hesabında paylaştığı son doğum günü anıları kaldı. Eylül ayında “Teşekkürle­r

Masquerade ailem” diyerek paylaştığı videoda sevenlerin­e sarılıp pastasına üfleyen Baş son kez doğum günü kutladığın­dan habersizdi. O anlarla ilgili paylaşıma yorum yapan arkadaşlar­ı ise onun için dualar etti.

 ?? ??
 ?? ?? BİNADAN EŞYA ALINMASINA İZİN VERİLDİ Facianın meydana geldiği gece kulübünün üst bölümünde bulunan 16 katlı apartmanda olay yeri inceleme ekiplerini­n çalışmasın­ın tamamlanma­sının ardından eşyaların alınmasına izin verildi.
BİNADAN EŞYA ALINMASINA İZİN VERİLDİ Facianın meydana geldiği gece kulübünün üst bölümünde bulunan 16 katlı apartmanda olay yeri inceleme ekiplerini­n çalışmasın­ın tamamlanma­sının ardından eşyaların alınmasına izin verildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye