Sabah

ITFAIYE YETERSIZ KALDI

- Tolga ÖZLÜ /

nkara Yenimahall­e’deki İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde çıkan yangın büyük zarara yol açarken, mağdur olan site esnafı, Ankara Büyükşehir İtfaiyesi’nin hem geç hem de yetersiz kaldığını savunarak, “THK uçakları olmasa organize sanayi sitesi tamamen yanardı” dedi. Sanayi sitesinde araç lastikleri­nin bulunduğu alanda önceki gün çıkan yangını söndürmekt­e Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri yetersiz kalınca itfaiyenin yanı sıra

THK, AFAD, OGM, DHMİ, EGM ve Jandarma ekiplerinc­e müdahale edilmişti. Özellikle Türk Hava Kurumu’nun uçakları ve Orman Genel Müdürlüğü’ne ait helikopter­in müdahalesi­yle yangın tamamen söndürüldü. Yangında çok sayıda işyeri ve araç zarar görürken, yangına sebep olduğu şüphesiyle gözaltına alınan 5 kişiden 1’i tutuklanmı­ştı.

ZARAR 100 MİLYON LİRA

Yangın mağduru esnaf, SABAH’a konuştu.

Hasbi Sağlam: Hava rüzgârlıyd­ı ve itfaiye çok geç kaldı, zamanında müdahale edemedi. En fazla zararı biz gördük, zararımız 100 milyon lirayı aştı. Yetkililer­den yardım bekliyoruz. Buraların temizliği ve elektrik tesisatımı­zın yenilenmes­i konusunda acil yardım istiyoruz.

Güney Terzioğlu: Yangın hurda ve ikinci el lastikleri­n bulunduğu yerde çıktı. Kısa sürede bizim işyerimize sıçradı. Tedbirler alınmış olsaydı belki bu kadar zarar görmeyebil­irdik. İtfaiye 45 dakika sonra geldi. İtfaiye aşırı dumandan dolayı yetersiz kaldı. Yangın söndürme uçakları olmasaydı tüm site yanardı. Büyük zararımız var.

Cengiz Koçak: Elektrik kesilince yangın söndürme aparatları­mızı kullanamad­ık. Çok hızlı yayılan yangında malzemeler­imizi kurtardık ancak zararımız 20 milyon TL’yi buldu. İtfaiyeler yetersiz kaldı. Buranın bir an önce ayağa kalkması için destek bekliyoruz.

Soner Çinkaya: Bakır kabloları plastiğind­en ayırmak için yakılan ateşin kıvılcımıy­la yakında bulunan TIR’ların mazot tankeri patlayarak yanmaya başladı. Komşularım­ızın ve benim olmak üzere toplamda 9 işyeri buradan sıçrayan yangınla kullanılma­z hale geldi. Buradaki lastikleri­n kaldırılma­sını çok talep ettik, yetkili yerlere bildirdik ama bunun önlemi alınmadı.

 ?? ?? Güney Terzioğlu
Cengiz Koçak
Hasbi Sağlam
Güney Terzioğlu Cengiz Koçak Hasbi Sağlam

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye