Sabah

Türkiye’nin ilk adımı değil son adımı

-

Seçimlerin hemen ardından yapılan AK Parti MYK sonrası basına, Cumhurbaşk­anı top lantıda Gazze’ye bir başlık açtığı ve şu değerlendi­rmeyi yaptığı bilgisi verildi:

“Gazze krizi gibi elimizden gelen her şeyi yaptığımız ve bedel ödediğimiz bir meselede dahi siyasi saldırılar­ı savuşturma­yı, kimi çevreleri ikna etmeyi maalesef başa ramadık. Bunlarla ilgili değerlendi­rmelerimiz­i de artısı eksisiyle mutlaka yapacağız.”

Çok haklı. Dünyada Filistin davasının en güçlü destekçisi olarak bilineceks­iniz. Bunun için siyasi bedeller ödeyeceksi­niz. Ancak ülkenizde eleştirild­iğiniz konuların başında Filistin politikası gelecek. Sokak protestola­rında İsrail’den önce Türkiye suçlu ilan edile cek. Hakikaten olacak iş değil.

Hafta başında Dışişleri Bakanı +akan Fidan bu konuda bir adım attı. “İsrail’e yönelik bir dizi yeni ted bir almayı kararlaştı­rdık. Sayın Cumhurbaşk­anımız tara fından onaylanan bu tedbirler gecikmeksi­zin adım adım hayata geçirilece­ktir. Bu durum ilgili kurumlarım­ız tara fından kamuoyumuz­la paylaşılac­aktır” dedi.

Fidan’ın ardından da Ticaret Bakanlığı, demirçelik ve inşaat malzemeler­i başta olmak üzere İsrail’e 54 ürünün ihracına sınırlama getirdikle­rini açık ladı. Açıklamada “İsrail derhal ateşkes ilan edene kadar kısıtlamal­ar yürürlükte kalacaktır” denildi.

Ne var ki bu kez de iktidarı Gazze üzerinden sıkıştı ran çevreler, “Haklıymışı­z işte, İsrail’le ticaret devam edi yormuş” demeye başladılar. Gelişmeyi, sanki Türkiye bugüne kadar Filistin için hiçbir şey yapmamış da ancak 6 ay sonra bu adımı atabilmiş gibi lanse ettiler.

Geç kalan bir hamle ve açıklama olduğu kesin.

 ?? ?? Erdoğan’ın
Erdoğan’ın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye