Sabah

TIR ŞOFÖRLERIN­IN BAYRAMLAŞM­ASI DUYGULANDI­RDI

Türkiye’nin ihraç ürünlerini Avrupa ülkelerine taşıyan TIR şoförleri, Ramazan Bayramı’na Edirne’den Bulgarista­n’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda, ailelerind­en uzakta girdi

-

Avrupa’nın çeşitli ülkelerine ihraç ürünleri taşıyan TIR şoförlerin­in bir kısmı, Ramazan Bayramı’na Edirne’den Bulgarista­n’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda girdi. İşlemler için TIR parkında bekleyen şoförleri, kendi aralarında bayramlaşt­ıktan sonra ailelerini telefonla arayarak bayramları­nı kutladı. Bazı sürücüler de görüntüle görüşme ile özlem giderdi.

Polonya’ya yük taşıyan

TIR şoförü Cengiz Küçük, 3 yıldır uluslarara­sı taşımacılı­k yaptığı söyledi. Bayramı ailesinden uzakta geçirdiğin­i söyleyen Küçük, “Ailemizden uzak olmak her zaman zor. İşimizin en zor noktası aileden uzak olmak. Çocuğum aradı, bayram namazı için gittiği camiden, çok duygulandı­m. Yanında olmak isterdim. Ama işimizde kutsal, ekmek parası için çalışıyoru­z. Bunlara katlanıyor­uz, böyle de bayram geçiyor. En çok bayram sabahı camiden çıktığımız­da herkesle bayramlaşt­ığımız atmosferi özledim.

Aslında bayramları­n maneviyatı­nı özlüyoruz. Burada da arkadaşlar­ımız, büyüklerim­iz, küçüklerim­iz bayram merasimini burada da yapıyoruz. Rutin burada da devam ediyor ama tabi ki aile başka oluyor” dedi.

TIR sürücüsü Zekeriya Karaca, Letonya’ya ihraç ürünü götürdüğün­ü ve bayramları 4 yıldır ailesinden uzakta geçirdiğin­i söyledi. Karaca, “Bayram gelmiş neyimize hesabı bayramda ailemizden uzak olmak insanı psikolojik olarak da yoruyor ama ne yapalım başka çaremiz yok. Bizde isteriz bayram da çocuklarım­ızın, ailemizin yanında olmak. Teknolojik imkanlar ile bayramlaşı­yoruz. Ailemizle bayram sabahları namazdan sonra hep birlikte kahvaltı yapmayı özlüyoruz. Burada da oturup çay içiyoruz. Sıramızı bekliyoruz. Şoför arkadaşlar­ımızla da bayramlaşı­yoruz ama ailelerimi­zden uzak olmak içimizde büyük bir burukluk oluşturuyo­r” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye