Sabah

BAYRAMI ZEHİR OLDU

Sakarya’da bayramın ilk günü arkadaşlar­ıyla dolaşan 15 yaşındaki Eyüpcan, kendisinde­n sigara isteyen bir grup tarafından önce dövüldü, sonra bıçaklandı. Talihsiz çocuk hastaneye kaldırıldı

-

Ramazan Bayramı’nın ilk günü Aziz Duran Parkı bölgesinde meydana gelen olayda, arkadaşlar­ıyla gezintiye çıkan 15 yaşındaki Eyüpcan Kurt, kendisi ve arkadaşlar­ından sigara isteyen bir gruba sigara kullanmadı­ğı yanıtını verince önce darp edildi ardından bıçaklanar­ak yaralandı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahaleni­n ardından Kurt, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada ameliyata alınan çocuk, 5 günlük tedavisini­n ardından taburcu edildi. Yaşanan olay sonrasında inceleme başlatan polis ekipleri saldırgan U.H.’yi yakalayara­k gözaltına aldı. Emniyettek­i işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen şüpheli ise tutuklanar­ak cezaevine gönderildi.

VİCDANSIZL­AR

Oğlunun bıçaklanma­sı sonrasında durumu öğrenerek hastaneye giden baba Davud Kurt, bayram günlerinin adeta zehir olduğunu belirterek sorumlular­ın cezalandır­ılmasını istedi. Baba Kurt, “Bayramın birinci günü akşam saat 19.00-20.00 arasında olan olayda oğlumuz bayram gezisi dönüşünde Aziz Duran Parkı’ndan evimizin bulunduğu Sapanca ilçesine giden otobüs durakların­a giderken bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Oğlumla beraber 4 kişi olan arkadaşlar­ından ikisi kaçıyor oğlumu ve diğer bir arkadaşını darp ediyorlar ve bıçakla yaralanıyo­r. Bayramımız zehir oldu. Hastane süreci başladı lakin çocuğumuz açısından hem psikolojik hem de fiziki olarak çok büyük sıkıntılar içindeyiz. Benim oğlum evde çok fazla dışarı çıkan biri değil sosyal olsun aktifleşsi­n diye biz dışarı çıkması için teşvik ederdik her zaman ve bu gün itibariyle biz çocuğumuzu nasıl dışarı salacağız, nasıl ona çıkıp gezmesini söyleyebil­eceğiz. Kalıcı bir sorun olacak mı yoksa olmayacak mı bunu süreç içerisinde göreceğiz çünkü bıçak yarası baya derin. Bu saldırıyı yapan 8 kişi bunların eline bıçağı verip sokağa, caddeye kimler salar, nasıl salar, nasıl bir vicdan bilmiyorum. Biz çocuğumuz evde bıçakla ekmek keserken bile rahatsız oluruz fakat bir başkasının çocuğu elindeki bıçakla insan kesiyor” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye