Sabah

Türkiye Sigorta kâr rekoru kırdı

Türkiye Sigorta yılın ilk çeyreğinde net kârını, 2023’ün aynı dönemine göre 6.5 kata yakın artırarak 3.5 milyara taşıdı. Prim üretiminde de rekor kırıldı

-

Türkiye Varlık Fonu bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, yılın ilk çeyreğinde 6 milyar TL rekor kâra imza attı. Türkiye Sigorta, yılın ilk üç ayında net kârını, piyasa beklentisi­nin de üstüne taşıyarak, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 6.5 kat artırarak 3 milyar 526 milyon liraya çıkardı.

Şirket, 2023’ün ilk çeyreğini 537 milyon lira net kârla tamamlamış­tı. Türkiye Hayat Emeklilik ise ilk çeyrekte 2 milyar 442 milyon TL ile çeyreklik bazda kâr rekoru kırdı.

PRİM ÜRETİMİ % 108 ARTTI

Türkiye Sigorta ve Türkiye

Hayat Emeklilik ilk çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre toplamda yüzde 108 artışla 31.1 milyar TL prim üreterek, büyüme performans­ının yanında bilançosun­u güçlü rezerv yapısı ile kuvvetlend­irmeye devam etti.

Türkiye Sigorta tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik sürdürüleb­ilir kârlılığı destekleye­n büyüme performans­ı ile beraber güçlü bilanço yapısını daha da ileri taşımayı yılın geri kalanında da önceliklen­dirmeye devam edecektir” denildi. Türkiye Sigorta, 1 Ocak-31 Mart 2024 döneminde toplam prim üretimini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 131 artırarak 28.2 milyar TL’ye ulaştırdı ve çeyrek bazında rekor kırdı. Yılın ilk çeyreğinde ödenen hasar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 86 artarak 6.9 milyar lirayı aştı.

SAĞLIKTA % 255 BÜYÜME

Türkiye Sigorta’nın ihtiyaca uygun olarak dizayn edilen kurumsal ve bireysel ürünleriyl­e liderliğin­i 2024 yılının ilk çeyreğinde de devam ettirdiğin­i belirten şirket Genel Müdürü Taha Çakmak, “İnsanımızı­n iyi sağlık hizmetleri­ne ulaşımını daha da güçlendirm­ek amacıyla sağlık alanında büyümeye ve güvence sunmaya devam ediyoruz, yılın ilk çeyreğinde bir önceki döneme göre sağlıkta yüzde 255 büyüme kaydederek 2.7 milyar TL prim üretimine ulaştık” dedi.

Türkiye Sigorta’nın bireysel ürünlerin yanında yangın, mühendisli­k, nakliyat, işyeri ve ticari poliçelerd­e öncü rolünü sürdüreceğ­ini belirten Çakmak “Gücünü adından alan ve hayatın her alanında sigortalıl­arının yanında olan bir şirket olarak, ülkemizle birlikte gelişmeye ve güçlenmeye devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye