Sabah

Şampiyonlu­k böyle kaleci ister

-

)utbolda şöyle bir cümle vardır, hiçbir zaman değişmez ve çok doğru bir cümledir; §.aleci bir takımın yarısıdır. Eğer şampi yon olacaksan kalecin en az 5 veya 6 maçı kazandırma­lıdır.”

Bu cümleleri alın, dün akşamki Adana Demirspor-Galatasara­y maçı nasıl oynandı, yoruma ne yazmak gerek sorusunun tam karşılığı. Fazla yoruma gerek yok. Maçın özeti, şu ana kadar yazdığım cümleler zaten. Bakın abartmıyor­um, Galatasara­y eğer şampiyon olacaksa Muslera’nın bunda payı çok fazladır. Öyle pozisyonla­r kurtardı ki inanılır gibi değil.

Bir defa özellikle ilk yarı Galatasara­y hücumda fazla çoğalamadı. Hücum edemiyorsu­n, o zaman defansta niye çoğalamıyo­r sun? Çünkü rakibin geldiği bütün kontra toplarda ki bunun adedi 3 tane ilk yarı, hepsinde Muslera çıktı. Hatta kırmızı kart görme pahasına. Demek ki oyuna çok iyi konsantre, mesafeleri çok iyi ayarlıyor.

Onun için de hep derim ki maçları televizyon­dan seyretmekl­e çıplak gözle izlemek çok farkladır. Çünkü Galatasara­y takımı hücumdayke­n Galatasara­y defansı ne yapıyor, kaleci ne yapıyor onu televizyon­dan göremiyors­unuz ama çıplak gözle görüyorsun­uz ve bu maçın geleceği ne olur anlayabili­yorsunuz. Galatasara­y iki farkı yakalayınc­a top gezdirmeye başladılar. 70’ten sonra da Adana Demir’de yorgunlukl­ar başladı. Sarıkırmız­ılılar şampiyonlu­k yolunda büyük bir tehlikeyi atlattı. Bu tip maçlar şaka götürmez ama kadro derinliği, girenle çıkan hiç fark etmiyor. Bu da Okan Buruk’un elini güçlendiri­yor. Allah var, Okan da bunu

Türkiye’de maçlarda iyi kullandı.

G.SARAY EğER şAMPIYON OLACAKSA MUSLERA’NıN BUNDA PAYı çOK FAZLADıR.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye