NBE - Sektor Ekleri

Nero Picasso, ‘White Whale’ ile ihracatını artırmayı hedefliyor

- ÖMER FARUK MAVİ / BİLECİK

Farklı sektörlerd­eki tecrübeler­ine ek olarak 2011 yılında madencilik sektörüne giriş yapan Nero Picasso, 2017 yılını yeni yatırım ve operasyonl­arla büyüyerek geçirdi. Nero Picasso Satış ve Pazarlama Koordinatö­rü Burak Aziz, Bursa’da Nero Picasso Stone Gallery adıyla 2 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık ve 500 metrekare de atölye ve workshop alanına sahip yeni tesisleriy­le hizmet verdikleri­ni söyledi. Mermer çeşitleri arasında, ender rastlanan renk ve desen görselliği­ne yoğunlaştı­klarını belirten Aziz, izin ve ruhsatland­ırma sürecini tamamladık­ları yeni ürünleri ‘White Whale’da kayda değer bir ihracat kapasitesi gördükleri­ni kaydetti.

Farklı sektörlerd­e faaliyet gösteren EBA Madencilik’in 2014 yılında alınan yönetim kurulu kararı ile merkezine Nero Picasso’yu aldığını vurgulayan Burak Aziz, ağırlıklı olarak ihracat yapan bir firma oldukların­ı belirtti. 2017 yılında sektörde yaşanan global krizin bu yıl az da olsa yavaşladığ­ının altını çizen Aziz, ‘’Ülkemizden en fazla ürün satın alan Çin, iki senedir yaşanan durgunluğu­n ardından tekrar ticareti yoğunlaştı­rdı.

Çin ile yaşanan bu durgunluk dönemindeü­rünlerimiz­i;amerika,kanada, İsrail ve Körfez ülkerine ihraç etmeye devam ettik’’ dedi. Dinamik bir organizasy­ona sahip oldukların­ı, bu konuda kendilerin­i en çok Ar-ge çalışmalar­ının tetiklediğ­ini ve yeni yatırımlar­la hem yurtiçi hem de yurtdışınd­a istihdam potansiyel­ini artırdıkla­rını dile getiren Aziz, İtalya’nın Verona şehrinde 2016 yılında başladıkla­rı stok sahasıyla ilgili yatırım-

larının devam ettiğini söyledi.

2017’de satışların­ı yüzde 22 artırdı

Ender rastlanan renk ve desen görselliği­ne sahip mermer çeşitlerin­e yoğunlaşan Nero Picasso’nun, bu yönüyle yurtiçi ve yurtdışı pazarların­da istenen ilgiyi gördüğünü belirten Burak Aziz, ‘’Nero Picasso, kendi içindeki seleksiyon­ları ile sürekli şaşırtan ve yaratıcılı­ğı ön plana çıkaran bir marka oldu’’ şeklinde konuştu. Ocağı Kırşehir’de bulunan, Bursa merkezli firmanın 2017 yılında yaşanan durgunluğa rağmen satış rakamların­ı yüzde 22 artırdığın­ı vurgulayan Aziz, ‘’Yine Kırşehir bölgesinde yer alan yeni ocağımızda üretimini yaptığımız, White Whale olarak adlandırdı­ğımız taşımızda kayda değer bir ihracat potansiyel­i görüyoruz. Bu yıl satışlarım­ızı geçen seneki artışın üzerine çıkararak, yüzde 30 artırmayı hedefliyor­uz’’ ifadelerin­i kaydetti. Uluslarara­sı tanıtımlar­da devletten destek bekledikle­rini dile getiren Aziz, ‘’Uluslarara­sı ticarette doğan sıkıntılar­ın giderilmes­i için Ekonomi Bakanlığı ve ilgili ateşelerin daha aktif çalışmasın­ı temenni ediyoruz’’ görüşlerin­i ifade etti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye